Skocz do zawartości

Wylosowani W Loterii Wizowej Do Usa Mieszkajacy W Uk

Emily2016

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Ten watek pewnie juz sie pojawil,ale niestety nie moge go znalezc wiec postanowilam zapytac na forum ogolnym.

Zostalam wylosowana w DV 2017 - DS 260 wyslalam dopiero w polowie lipca poniewaz czekalam na moj nowy paszport.

Moje pytanie jest skierowane do ludzi, ktorzy mieszkaja w UK i tez zostali wylosowani w obecnej badz poprzednich edycjach,aby podzielili sie doswiadczeniami badan lekarskich i rozmowy w konsulacie w Londynie.

Czy te badania sa naprawde tak bardzo szczegolowe, jakie dodtakowe szczepienia musieliscie otrzymac ? Czy wszystko zostalo zalatwione w jeden dzien u lekarza?

Jak wygladala rozmowa z konsulem w Londynie?

Bardzo prosze o kontakt osoby ktore tutaj w UK przechodzily ten proces.

Dziekuje

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

hej... Ja mieszkam w szkocji i rowniez zostalam wylosowana w tegorocznej loterii ,, ale ja wybralam rozmowe w polsce i lekarza rowniez, z tego co wiem to musisz miec wszystkie dokumenty przetlumaczone na j. ang idac na rozmowe w londynie.. a jaki masz numer ? zycze powodzenia

Napisano

hej... Ja mieszkam w szkocji i rowniez zostalam wylosowana w tegorocznej loterii ,, ale ja wybralam rozmowe w polsce i lekarza rowniez, z tego co wiem to musisz miec wszystkie dokumenty przetlumaczone na j. ang idac na rozmowe w londynie.. a jaki masz numer ? zycze powodzenia

Dziekuje za odpowiedz

Moj numer to troche ponad 5000 - wybralam Londyn poniewaz jest blizej . Dokumenty w wiekszosci juz mam przetlumaczone, zostaly jeszcze ksiazeczki zdrowia i moze jeszcze kilka innych. Reszte zalatwie jak juz bede cos wiedziala. Poki co nawet odpowiedzi z KCC nie mam po wyslaniu niedawno DS 260. Ciekawi mnie bardzo czy i kedy ewentualnie zaprosza nas na inteview. Ciekawi mnie rowniez czy amerykanscy urzednicy w ambasadzie w Londynie sa bardziej wymagajacy niz Ci urzedujacy w Warszawie czy Krakowie :).

Czy ktos moze sie orientuje,jesli posiada sie wyzsze wyksztalcenie i dyplom jest juz przetlumaczony na angieldki to czy swiadectwo maturalne tez jest niezbedne tzn. jego tlumaczenie ?

Z gory bardzo dziekuje i czekam na kolejne osoby,ktore przygotowuja sie do badan i rozmow w UK badz tez juz sa po takich przejsciach :) - ludzi z poprzednich edycji.

Serdecznie pozdrawiam

Aniu a Ty jaki masz numer jesli mozna zapytac ?

Napisano

Poszukaj w tematach dv2013 o UK.

Z tego co pisały osoby to wymagali świadectwo maturalne.

A co do rozmowy to takie są tylko w Warszawie.

Kraków wizami imigracyjnymi się nie zajmuje.

Napisano

Dziekuje za odpowiedz

Moj numer to troche ponad 5000 - wybralam Londyn poniewaz jest blizej . Dokumenty w wiekszosci juz mam przetlumaczone, zostaly jeszcze ksiazeczki zdrowia i moze jeszcze kilka innych. Reszte zalatwie jak juz bede cos wiedziala. Poki co nawet odpowiedzi z KCC nie mam po wyslaniu niedawno DS 260. Ciekawi mnie bardzo czy i kedy ewentualnie zaprosza nas na inteview. Ciekawi mnie rowniez czy amerykanscy urzednicy w ambasadzie w Londynie sa bardziej wymagajacy niz Ci urzedujacy w Warszawie czy Krakowie :).

Czy ktos moze sie orientuje,jesli posiada sie wyzsze wyksztalcenie i dyplom jest juz przetlumaczony na angieldki to czy swiadectwo maturalne tez jest niezbedne tzn. jego tlumaczenie ?

Z gory bardzo dziekuje i czekam na kolejne osoby,ktore przygotowuja sie do badan i rozmow w UK badz tez juz sa po takich przejsciach :) - ludzi z poprzednich edycji.

Serdecznie pozdrawiam

Aniu a Ty jaki masz numer jesli mozna zapytac ?

Ja mam 46xx a DS wyslany 25 maja po poprawce bo pierwsze bylo wyslane juz chyba 7 maja ale liczy sie od poprawki...

Napisano

Jak bym miał przechodzić przez proces drugi raz, to zrobiłbym to w Polsce.

Moje uwagi, co do lekarza:

- dostaniesz wszystkie szczepionki wykazane dla twojego przedziału wiekowego, nie pomoże tłumaczenie książeczki zdrowia

w Stanach szczepienia się odnawia, więc jak coś dostałaś w dzieciństwie to będzie przeterminowane, więc poza sowitą opłatą za badanie

skasują cię ~300 funtów ekstra za szczepionki,

- polecam ci o upomnienia się o lekarza kobietę będą potwierdzać czy jesteś naprawdę dziewczynką i czy nie chcesz czasami przemycić

jakiejś wstydliwej choroby do USA, serio. Prawie jak podczas wielkich migracji w XIX wieku ;D ....

Co do konsulatu:

- najpierw sprawdza dokumenty urzędnik niższego szczebla, następni płacisz opłatę a później przychodzi oficer imigracyjny i przechodzi przez

wszystko drugi raz,

- przygotuj sobie dokumenty w folderach i przekazuj tylko to o co cię poproszą, będzie szybciej i mniej pytań,

- miej przy sobie przetłumaczone świadectwo ze szkoły średniej, kazano mi je pokazać pomimo dyplomów szkoły wyższej z Polski i Irlandii.

- w Londynie będą pewnie się pytać o oszczędności (na początek pobytu) i mogą kwestionować znacznie większe sumy niż w Polsce, jeżeli

w ogóle się o to w Warszawie pytają,

- opracuj sobie jakiś plan na początek pobytu dobrze jest wspomnieć o rodzinie, przyjaciołach, jeżeli ich masz, można nawet oprzeć się na jakichś

dalekich znajomych nawet jak byś nie skorzystała z ich pomocy, urzędnik musi widzieć że masz jakiś sensowny plan na początek.

Ogólnie nikt się nie czepia, będzie dobrze, powodzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...