sebus123 Napisano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 witam czyli jak dobrze rozumiem osoby ktore wjechaly do usa na j-1 i przesiedzialy pobyt moga rozpoczac sponsorowanie pracownicze w usa i pojechac do wawy po odbior wizy gdyz nie obowiazuje je zakaz powrotu do usa
KaeR Napisano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 witam czyli jak dobrze rozumiem osoby ktore wjechaly do usa na j-1 i przesiedzialy pobyt moga rozpoczac sponsorowanie pracownicze w usa i pojechac do wawy po odbior wizy gdyz nie obowiazuje je zakaz powrotu do usa Napisz jeszcze w dwudziestu wątkach bo raz to za mało.
sly6 Napisano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisze tak Zakazu nie masz a czy taką wizę nieinigrwcyjna otrzymasz to inna sprawa Chyba ze chodzi o wizę na pobyt staly to inna sprawa.
sebus123 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisze tak Zakazu nie masz a czy taką wizę nieinigrwcyjna otrzymasz to inna sprawa Chyba ze chodzi o wizę na pobyt staly to inna sprawa. tak chodzi o wize o staly pobyt
KaeR Napisano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 tak chodzi o wize o staly pobyt Czyli zielona karte? Wiza pracownicza nie jest na staly pobyt.
sebus123 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 Czyli zielona karte? Wiza pracownicza nie jest na staly pobyt. zebym dokonczyl caly proces sponsorowania pracowniczego w usa musze wyjechac do warszawy po odbior wizy bo przesiedzialem J1 o 14 lat i stad byly moje obawy czy nie bede mial zadnych problemow w konsulacie w warszawie z odbiorem zielonej karty
KaeR Napisano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 zebym dokonczyl caly proces sponsorowania pracowniczego w usa musze wyjechac do warszawy po odbior wizy bo przesiedzialem J1 o 14 lat i stad byly moje obawy czy nie bede mial zadnych problemow w konsulacie w warszawie z odbiorem zielonej karty Generalnie jak nie masz unlawful presence, to nie ma prawnych przeciwskazan. Osobiscie ja w takiej sytuacji poradzilbym sie prawnika przynajmniej, zeby wiedziec co powiedziec w konsulacie. Niech ktos mnie poprawi....
sebus123 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 Generalnie jak nie masz unlawful presence, to nie ma prawnych przeciwskazan. Osobiscie ja w takiej sytuacji poradzilbym sie prawnika przynajmniej, zeby wiedziec co powiedziec w konsulacie. Niech ktos mnie poprawi.... dokladnie jestem tylko out of status kontaktowalem sie z prawnikiem ktory zapewnil mnie ze nie ma zadnych obaw jade jak by po swoje co mi sie nalezy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.