sebus123 Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 witam czyli jak dobrze rozumiem osoby ktore wjechaly do usa na j-1 i przesiedzialy pobyt moga rozpoczac sponsorowanie pracownicze w usa i pojechac do wawy po odbior wizy gdyz nie obowiazuje je zakaz powrotu do usa Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 witam czyli jak dobrze rozumiem osoby ktore wjechaly do usa na j-1 i przesiedzialy pobyt moga rozpoczac sponsorowanie pracownicze w usa i pojechac do wawy po odbior wizy gdyz nie obowiazuje je zakaz powrotu do usa Napisz jeszcze w dwudziestu wątkach bo raz to za mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Napisze tak Zakazu nie masz a czy taką wizę nieinigrwcyjna otrzymasz to inna sprawa Chyba ze chodzi o wizę na pobyt staly to inna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebus123 Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 Napisze tak Zakazu nie masz a czy taką wizę nieinigrwcyjna otrzymasz to inna sprawa Chyba ze chodzi o wizę na pobyt staly to inna sprawa. tak chodzi o wize o staly pobyt Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 tak chodzi o wize o staly pobyt Czyli zielona karte? Wiza pracownicza nie jest na staly pobyt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebus123 Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 Czyli zielona karte? Wiza pracownicza nie jest na staly pobyt. zebym dokonczyl caly proces sponsorowania pracowniczego w usa musze wyjechac do warszawy po odbior wizy bo przesiedzialem J1 o 14 lat i stad byly moje obawy czy nie bede mial zadnych problemow w konsulacie w warszawie z odbiorem zielonej karty Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 zebym dokonczyl caly proces sponsorowania pracowniczego w usa musze wyjechac do warszawy po odbior wizy bo przesiedzialem J1 o 14 lat i stad byly moje obawy czy nie bede mial zadnych problemow w konsulacie w warszawie z odbiorem zielonej karty Generalnie jak nie masz unlawful presence, to nie ma prawnych przeciwskazan. Osobiscie ja w takiej sytuacji poradzilbym sie prawnika przynajmniej, zeby wiedziec co powiedziec w konsulacie. Niech ktos mnie poprawi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebus123 Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 Generalnie jak nie masz unlawful presence, to nie ma prawnych przeciwskazan. Osobiscie ja w takiej sytuacji poradzilbym sie prawnika przynajmniej, zeby wiedziec co powiedziec w konsulacie. Niech ktos mnie poprawi.... dokladnie jestem tylko out of status kontaktowalem sie z prawnikiem ktory zapewnil mnie ze nie ma zadnych obaw jade jak by po swoje co mi sie nalezy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.