Skocz do zawartości

Czy można wziąć udział w loterii będąc w ostatniej klasie szkoły średniej [ODPOWIEDŹ]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przypadkiem nie sluchaj idiotycznych rad powyzej zeby rzucic szkole w PL... Sam degree Ci niewiele da, ale bedziesz go mial. Tutaj bedzie kosztowal nieporownywalnie wiecej.

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
5 minut temu, kzielu napisał:

Przypadkiem nie sluchaj idiotycznych rad powyzej zeby rzucic szkole w PL... Sam degree Ci niewiele da, ale bedziesz go mial. Tutaj bedzie kosztowal nieporownywalnie wiecej.

Czyli uważasz, że dobrze kończyć tutaj mgr inż. na AGH i dopiero wylecieć i tam uzupełniać do bachelora na Uniwersytecie czy nic nie robić i wozić się z papierami z Krakowa?

Napisano
7 minut temu, kzielu napisał:

Dołączam się do tej rady. Nikt mi polskiego papierka nie kazał nigdy chować. 

Napisano
8 minut temu, Labs92 napisał:

Czyli uważasz, że dobrze kończyć tutaj mgr inż. na AGH i dopiero wylecieć i tam uzupełniać do bachelora na Uniwersytecie czy nic nie robić i wozić się z papierami z Krakowa?

Tysiącom programistów sciaganych do USA zagraniczne papiery nie przeszkadzają. Oczywiście lepiej Twoim zdaniem lepiej przygodę w USA zacząć od kredytu za szkolke niedzielna. 

Tak na marginesie, tepego programowania można się nauczyć samemu. Rozwiązywanie problemów i przenoszenie tego na kod to inna sprawa. 

Napisano
24 minuty temu, Labs92 napisał:

Pomieszkaj / popracuj troche w US zanim zaczniesz grac eksperta na forum doradzajac ludziom w podejmowaniu decyzji ktore moga zawazyc na ich karierze / dalszym zyciu.

Napisano
32 minuty temu, KaeR napisał:

Tysiącom programistów sciaganych do USA zagraniczne papiery nie przeszkadzają. Oczywiście lepiej Twoim zdaniem lepiej przygodę w USA zacząć od kredytu za szkolke niedzielna. 

Tak na marginesie, tepego programowania można się nauczyć samemu. Rozwiązywanie problemów i przenoszenie tego na kod to inna sprawa. 

Ja akurat programistą nie jestem, bardziej electric engineer i wiem, że bez uzupełnienia paru przedmiotów na US Uniwersytecie się nie obejdzie ze względu nawet na inne częstotliwości czy napięcia w gniazdkach, inne jednostki miary używane w US no i całkowicie inne schematy i oznaczenia elektryczne.

Moge mieć też szczęście i po prostu startować do egzaminu na prawo wykonywania zawodu po mgr tutaj w PL, co nie oznacza wcale mniej nauki.

Ja głownie celuje w Lighting designer, bardzo podoba mi się projektowanie oświetlenia w budynkach i na różne sceny koncertowe/eventy, a tego jak wiemy w US na pewno nie brakuje, a i $ bardzo dobre :)

Napisano

Labs92, powiedz mi jakie to certyfikaty z IT mozna dostac w Ameryce, ktorych nie mozna dostac w PL? Ja jestem troche w temacie bo w profesjonalnym IT w Polsce mam juz ponad 8 lat stazu, troche certyfikatow zrobilem, studia tez w PL i jak teraz zaczalem szukac pracy to w ofertach widze te same certyfikaty ktore juz posiadam. Jesli mam Ci Marcinie dac rade, to koncz studia w PL (tylko inzyniera, jak jestes dobry to magister do niczego nie bedzie Ci potrzebny). AGH pod wzgledem informatyki jest jedna z najlepszych uczelni w tej czesci Europy i na spokojnie jedz potem z fachem w reku.

Napisano
5 godzin temu, Labs92 napisał:

Ja głownie celuje w Lighting designer, bardzo podoba mi się projektowanie oświetlenia w budynkach i na różne sceny koncertowe/eventy, a tego jak wiemy w US na pewno nie brakuje, a i $ bardzo dobre :)

A do tego potrzeba wyzszego wyksztalcenia?

Napisano
Godzinę temu, KaeR napisał:

A do tego potrzeba wyzszego wyksztalcenia?

Może pracując u jakiegos Janusza z Jackowa to nie musisz mieć wykształcenia, ale tak to raczej polecam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...