Patryk Skrzypczyk Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Witam. Jeżeli dałem temat do złego działu to przepraszam. Czytałem trochę o wizach i zielonej karcie i wyczytałem ze Niemcy moga wylecieć do stanów na czas 90 dni jako turysta. I tu moje pytanie, ponieważ posiadam dwa obywatelstwa niemieckie oraz polskie to czy mogę normalnie wylecieć do USA jako turysta? I czy jeżeli będę tam na okres powiedzmy dwóch tygodni to nie będę już mógł wrócić czy po prostu z tych 90 dni zostanie odliczone 14? Nie rozumiem tego do końca. Z góry dziękuję
Gość Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Musisz najpierw zarejestrowac sie w systemie ESTA. Wtedy mozesz wyjechac i nie wolno ci przekroczyc 90 dni pobytu. Oczywiscie tylko i wylacznie w celu turystycznym. Jak wrocisz do Europy to teoretycznie mozesz znowu wyjechac na 90 dni. Tylko za takie czeste wyjezdzanie a nagrode mozesz zostac wsadzony w pierwszy samolot powrotny do Polski.
sly6 Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 dopisz do lotu takie coś jak esta i wtedy lecisz jak dostaniesz pozwolenie plus jest to płatne możesz lecieć na 14 dni. Wracasz i znów np lecisz i kolejnym razem lecisz na 90 dni nim polecisz poczytaj dobrze o visa waiver zasady.
ilon Napisano 25 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2016 Dokladnie, te 90 dni to dostajesz maksimum na jednorazowa wizyte, nie na cale zycie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.