Agata1996 Napisano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2016 Witam , mam parę pytań na które mam nadzieję że mi państwo pomogą . Te pytania kieruję głównie do osób które są w Stanach lub były . Obecnie mam 20 lat . Szkoły średniej nie ukończyłam nad czym ubolewam ( problemy zdrowotne ) . W dniu wczorajszym dowiedziałam się że nie mogę podejść do egzaminów końcowych , i to z nauki indywidualnej . A nie ukrywam że chciałam wyjechać do Stanów na community college . Zaczęłam przygotowania do SAT-u , TOEFL . Dlatego się załamałam słysząc że z egzaminów na koniec szkoły nici . Ale nie tracę zapału . Wczoraj przeczytałam o GED , które bardzo mnie zainteresowało . I tu pojawia się pierwsze pytanie : Czy mając 20 lat mogę do nich podejść ? Drugie : Czy mogę do nich podejść bez szkoły średniej ? ( bo wychodzi na to że bez tej szkoły zostanę ) I trzecie : jak okaże się że mogę to jakie konkretnie są wymogi ? Od razu mówię że próbowałam się tego dowiedzieć przez internet , niestety mój angielski nie jest jeszcze tak dobry abym mogła w pełni zrozumieć o co chodzi . A nie chcę robić sobie nadziei . Będę na prawdę wdzięczna jak mi ktoś pomoże .
sly6 Napisano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2016 w j.polskim http://www.rokszkolnywusa.wnu.pl/ged
KrysiaK Napisano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2016 Do GED mozna podejsc w kazdym wieku, trzeba tylko znac angielski na przyzwoitym poziomie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.