Agata1996 Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Witam , mam parę pytań na które mam nadzieję że mi państwo pomogą . Te pytania kieruję głównie do osób które są w Stanach lub były . Obecnie mam 20 lat . Szkoły średniej nie ukończyłam nad czym ubolewam ( problemy zdrowotne ) . W dniu wczorajszym dowiedziałam się że nie mogę podejść do egzaminów końcowych , i to z nauki indywidualnej . A nie ukrywam że chciałam wyjechać do Stanów na community college . Zaczęłam przygotowania do SAT-u , TOEFL . Dlatego się załamałam słysząc że z egzaminów na koniec szkoły nici . Ale nie tracę zapału . Wczoraj przeczytałam o GED , które bardzo mnie zainteresowało . I tu pojawia się pierwsze pytanie : Czy mając 20 lat mogę do nich podejść ? Drugie : Czy mogę do nich podejść bez szkoły średniej ? ( bo wychodzi na to że bez tej szkoły zostanę ) I trzecie : jak okaże się że mogę to jakie konkretnie są wymogi ? Od razu mówię że próbowałam się tego dowiedzieć przez internet , niestety mój angielski nie jest jeszcze tak dobry abym mogła w pełni zrozumieć o co chodzi . A nie chcę robić sobie nadziei . Będę na prawdę wdzięczna jak mi ktoś pomoże . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 w j.polskim http://www.rokszkolnywusa.wnu.pl/ged Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agata1996 Posted December 11, 2016 Author Report Share Posted December 11, 2016 Dziękuję . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrysiaK Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Do GED mozna podejsc w kazdym wieku, trzeba tylko znac angielski na przyzwoitym poziomie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.