Kamildzianka Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2018 Dokoncze swoja historie: Ponizsze dokumenty wyslalam tlumaczowi przysieglemu w Polsce: Poswiadczony wyrok rozwodowy (Certified Copy) Certificate of non-appeal Apostille do wyroku rozwodowego Pozniej te wszystkie dokumenty oraz tlumaczenia kazdego zanioslam do Konsulatu w LA. Tam pani dala mi wniosek do wypelnienia (wniosek o naniesienie wzmianki o ustaniu malzenstwa). Na wniosku wpisalam adres rodziny w Polsce, do ktorej USC przesle nowy Akt Malzenstwa. Zaplacilam $36, o ile dobrze pamietam. Mialam ze soba rowniez Akt Malzenstwa z USC w Polsce, ktory pani przejrzala, ale mi oddala spowrotem. Wszystko poszlo sprawnie. Rodzina w Polsce otrzymala Akt Malzenstwa ze wzmianka o rozwodzie w ciagu paru tygodni.
ilon Napisano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2018 18 godzin temu, Kamildzianka napisał: Certificate of non-appeal Z ciekawosci, skad to dostalas? U mnie w sadzie w ogole nie mieli pojecia o co mi chodzi. Jak wygooglowalam to jedyne wyniki, ktore znalazlam to byly chyba tylko wlasnie na stronie polskiej ambasady.
Kamildzianka Napisano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2018 Normalnie w sadzie o to zapytalam i pani mi to wydrukowala. Jest to jedna kartka papieru z pieczeciami i duperelami, na ktorej jest wypisane, ze sprawa zostala sprawdzona od daty otrzmania rozwodu az do dzisiaj i ze nie stwierdzono zadnej apelacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.