Robert7 Napisano 8 Marca 2017 Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 15 godzin temu, Martini80 napisał: @Robert7, @NisseN - może to rozpisze: Kwiecień- poniżej daty, ostatni dzień to zawsze data wjazdu: 11- LA przyjazd 12, 13 - Venice 13, 14 - Death Valley - Warto tam spać czy wystarczy po drodze do LAs Vegas pozwiedzac? 14, 15, 16 Las Vegas - Hoovers Dam - co jeszcze? 16, 17 - Zion, Bryce - da rade zrobić oba ? Warto? 17, 18 - Arches - bardzo daleko, to już Utah - standardowo czy warto? 18, 19 - Monument Valley 19, 20 - Grand Staircase Escallade 20, 21 - Lake Powell, Antelope Canyon, Horseshoe Bend - da rade zrobić to w 1 dzien? 21, 22 - Grand Canyon - jakie punkty widokowe polecacie najbardziej? 22, 23 San Diego 23, 24 Palm Springs 25 LA wyjazd Plan jest dosyć ambitny ale mam nadzieje że właściwie zaplanowany da sie zrealizować. I tu zwracam sie o pomoc do Weteranów którzy już mają za soba wizyty w tych miejscach - podrzućcie sprawdzone punkty widokowe żeby nie jezdzić po omacku, napiszcie proszę czy cos z tych atrakcji da sie zrobić "w przelocie" bez noclegu? I oczywiście gdzie najlepiej spać w drodze do tych miejsc - obawiam się że opcja w namiocie może nie przejsć . Bedę bardzo wdzięczny za wszelkie porady. LA przejazd - bardzo dobrze i to najlepiej noca unikniesz korkow Venice beach nic ciekawego przejdziesz 30 minut i styka Death Valley - zalezy o jakiej porze roku jak kwitna tam kwiaty jest ladnie, ale to tez trzeba lubic kwiaty, mnie kwiaty to tak srednio Las Vegas tak jak kolega pisal, jeden wieczor przejdziesz deptakiem, zagrasz, dla mnie warto zobaczyc stara czesc Las Vegas Kilka punktow sam nie widzialem wiec nie pisze Grand Canyon hmm dla mnie nic ciekawego no ale rozumiem musisz zobaczyc San Diego jest b ladne, mozesz sobie zwiedzic lotniskowec, po drodze masz moja ulubiona plaze Crystal Cove, przejazd wieksza czescia jedynki jest b ladna widokowo Palm Springs hmm a co Ty tam chcesz robic, my tam jezdzimy jak tu jest chlodniej dupy wygrzac, jest tam kilka domow fajnych Bob Hope ma znaczy mial teraz inny wlasciciel wystawia na sprzedaz za jedyne 50 mln $ Ja na Twoim miejscu zobaczylbym Lake Tahoe, Yosemite Park, Big Sur i kilka innych punktow
Martini80 Napisano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2017 d On 8.03.2017 at 2:39 PM, Robert7 said: LA przejazd - bardzo dobrze i to najlepiej noca unikniesz korkow Venice beach nic ciekawego przejdziesz 30 minut i styka Death Valley - zalezy o jakiej porze roku jak kwitna tam kwiaty jest ladnie, ale to tez trzeba lubic kwiaty, mnie kwiaty to tak srednio Las Vegas tak jak kolega pisal, jeden wieczor przejdziesz deptakiem, zagrasz, dla mnie warto zobaczyc stara czesc Las Vegas Kilka punktow sam nie widzialem wiec nie pisze Grand Canyon hmm dla mnie nic ciekawego no ale rozumiem musisz zobaczyc San Diego jest b ladne, mozesz sobie zwiedzic lotniskowec, po drodze masz moja ulubiona plaze Crystal Cove, przejazd wieksza czescia jedynki jest b ladna widokowo Palm Springs hmm a co Ty tam chcesz robic, my tam jezdzimy jak tu jest chlodniej dupy wygrzac, jest tam kilka domow fajnych Bob Hope ma znaczy mial teraz inny wlasciciel wystawia na sprzedaz za jedyne 50 mln $ Ja na Twoim miejscu zobaczylbym Lake Tahoe, Yosemite Park, Big Sur i kilka innych punktow Hej, dzięki za info. CA1 i Yosemite była rok temu dlatego do Lake Tahoe nam nie po drodze teraz ;). a co do Grand Canyon to radzicie North Rim czy South? od północy chyba trzeba wrócić ta sama drogą tak? Od południa można jechac na wschód wzdłuż kanionu i odbic np do Kanionu Antylopy?
Joanna30 Napisano 10 Marca 2017 Zgłoś Napisano 10 Marca 2017 Możesz. Kanion Antylopy można zwiedzić tylko z przewodnikiem indiańskim i dowóz jest ichniejszym autem, ale to pewnie wiesz
agatenka Napisano 11 Marca 2017 Zgłoś Napisano 11 Marca 2017 Z tych wszystkich miejsc przez Ciebie wymienionych dla mnie Antelope Canyon jest zdecydowanie na pierwszym miejscu. Takze jezeli masz do wyboru tylko north rim (dluzy dojazd) lu. south + antylope - nawet bym sie nie zastanawiala.
Martini80 Napisano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2017 On 10.03.2017 at 10:26 AM, Joanna30 said: Możesz. Kanion Antylopy można zwiedzić tylko z przewodnikiem indiańskim i dowóz jest ichniejszym autem, ale to pewnie wiesz Dzięki, w takim razie po GC jedziemy do Page, później Bryce C, Arches, Monument Valley Na koniec wracamy do San Diego i Palm Springs - którędy radzicie jechac? Przez Kingman, czy Phoenix? Ktoś z Was spał pod namiotem na podobnym tripie? jakie temperatury panują nocą końcem kwietnia? chodzi mi o to jak sie przygotować jeśli chodzi o ekwipunek, śpiwór etc.
KrysiaK Napisano 16 Marca 2017 Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 W nocy moze byc bardzo zimno. W Zion, Bryce Canion pod koniec maja mielismy snieg.
pepeaz Napisano 16 Marca 2017 Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 Dnia 3/13/2017 o 10:10, Martini80 napisał: Dzięki, w takim razie po GC jedziemy do Page, później Bryce C, Arches, Monument Valley Na koniec wracamy do San Diego i Palm Springs - którędy radzicie jechac? Przez Kingman, czy Phoenix? Ktoś z Was spał pod namiotem na podobnym tripie? jakie temperatury panują nocą końcem kwietnia? chodzi mi o to jak sie przygotować jeśli chodzi o ekwipunek, śpiwór etc. Ja to bym Palm Springs odposcil i pojachalbym przez Sedone I Yume link. W Sedonie Slide Rock Park i kosciolek katolicki na wzgorzu, w Yumie Territorial Prison
KrysiaK Napisano 18 Marca 2017 Zgłoś Napisano 18 Marca 2017 Dnia 3/7/2017 o 16:51, Martini80 napisał: 14, 15, 16 Las Vegas - Hoovers Dam - co jeszcze? Valley of Fire State Park, Clark County, NV - okolo 50 mil na polnoc od Las Vegas.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.