Misha Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 Czesc wybieram sie niedlugo do Kanady z Anglii i mam kilka pytan. Wszystkie loty ktore znalazlem sa z przesiadkami i pytanie ile na ta przesiadke mi potrzeba? Zawsze latalem bezposrednio. Wrzucilem screen z lotu i czy mi czasu wystarczy? Nie wiem i dlatego boje sie zapytac czy brac z wieksza przerwa czy moze obedzie sie. I drugie lece tam do dziewczyny poznanej w internecie, spotkamy sie po raz pierwszy od dwoch lat znajomosci bo wczesniej nie bylo mozliwosci. Bede mial ze soba rezerwacje hotelu na 14 dni i z 2 tysiace £ na koncie ze soba czy to wystarczy? I na jaki przedzial czasowy z customs w Kanadzie mam sie nastawiac? Strasznie sie ich boje, a strach z tego, ze kiedys staralem sie o wize do USA turystyczna i mi odmowili i mi jakas presja zostala od tamtej pory. Tylko wtedy mieszkalem duzo mniej w Anglii i pracowalem przez agencje. Prosze o pomoc, pozdrawiam.
andyopole Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 Air Canada nie lata do UK? Godzina we FRA to może być za mało, zależy od terminali. Nawet jeśli Ty zdążysz to w godzinę walizek nie przepakuja, w każdym razie mogą nie zdążyć.
stypi Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 Lecialem takim samym zestawem, polecam jednak troche dluzej, lotnisko we Frankfurcie jest duze do tego nas zanim nas wpuscili do samolotu to robili wywiad po co jedziemy na ile itd itp wiec to tez trwalo
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 pamiętaj o tym by wyslac dane do systemu eta .
Misha Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 ETA approved od kilku dni. Poszukam z mniejsza iloscia przesiadek jesli bedzie za cene mniejsza niz 1000£. @Walizy nie biore, jedynie torbe podreczna tyle mi wystarczy. @Wszystkie loty ktore znalazlem sa albo z przesiadka w FRA lub NEWARK ugh.
Misha Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 A i co sie dzieje jesli nie zdaze? Zostaje bez niczego na lotnisku uziemiony?
andyopole Napisano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2017 Jeżeli to wina przewoźnika to wezmą Cię do następnego samolotu lub, jeśli będzie szybciej, polecisz inna trasą.
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 a jesli to się przeciągnie za dużo to masz swoje prawa do odszkodowania. Zasady tego masz podane w regulaminie .
Misha Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Dzieki wielkie. Kupilem juz bilet na stronie luthansy i mam z prawej strony jakies okienko zeby wpisac dane wizy, ja to omijam bo eta to nie jest zadna wiza? Teraz wystarczy check in dzien przed odlotem i to wszystko? Na stronie ryanair wszystko wydawalo sie prostsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.