Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 minuty temu, xtremesystems napisał:

nic nie placiłem sam skladalem , umiem biegle angielski wiec dla mnie nie było to problemem

No,  juz myslalem ze kolejna ofiara oszustow podszywajacych sie pod loterie....

Napisano
36 minutes ago, xtremesystems said:

wiec pytanie czy ta standardowa formułka oznacza ze dostanie sie wize jesli sie spelni wszystkie procedury czy nie?

Przyznam, ze nie rozumiem juz o co pytasz. Zacytowany przez Ciebie fragment w pelni odpowiada na to pytanie.

Napisano

no bo nie rozumiem takiej procedury maja dajmy na to 50 000 miejsc. losuja 100 000 i liczą ze czesc nie spełni wymagan formalnych. dajmy na to wymagania spełni 70 000 ludzi a jak pisalem jest 50 000 . co z tymi pozostałymi 20 000 ?  jak spełni  "selectees must still meet all eligibility requirements under U.S. law."    wiecej osob niz jest wiz to co robia z reszta?

Napisano
10 minutes ago, andyopole said:

Dlatego jest losowana kolejnosc. Pierwsi sa pierwsi, kto sie nie zalapie - "sorry Batory"

To tak w duzym skrocie, ale prawda w 100%. W praktyce zdarza sie to rzadko, ale zeby daleko nie szukac zdazylo sie w zeszlym roku. Wizy skonczyly sie w okolicach 10 wrzesnia.

7 minutes ago, xtremesystems said:

a kolejnosc gdzie sie sprawdza? (pytam na przyszłosc bo jak wspomniałem raz sie udało :D )

W liscie, w ktorym zawiadamiaja o tym ze jestes wylosowany, jest numer w stylu: 2018EU00001234. 1234 to Twoj numer porzadkowy, ktory decyduje o kolejnosci.

Sam mechanizm dzialania loterii wizowej jest bardzo interesujacy, ale obawiam sie ze calkiem niedlugo wiedza na temat DV stanie sie calkowicie zbedna. Poczytaj sobie tego bloga: http://britsimonsays.com/

W szczegolnosci:

Opisuja proces DV.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...