Skocz do zawartości

WYLOSOWAŁEM - Jestem w usa mniej niż 180 dni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ok pora sprawdzać ceny biletów i się pakować, kurde a mi się firma zaczęła kręcić ... No nic powiedziałem sobie że jak się uda to pojadę do ciepłych stanów.

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
4 minuty temu, plcivil napisał:

Stąd moja decyzja o adwokacie. Nie mam zamiaru się poddać bo to co się tu odstawiało przez ostatnie kilka lat z powodu GC i całego sponsorowania rozwaliło mi całą rodzinę. Ale nie o tym. Zastanawiam się w jaki sposób się zachowywać w stosunku do konsula co mówić a czego unikać, na pewno nie mogę kłamać bo oni są na to uczuleni. 

najpierw pogadaj z adwokatem. Pamiętaj ze jesteś rozliczony z podatku i to da się sprawdzić co robiles.

Ps to nie są bajki a realnie możesz załatwić GC z terenu USA jak sie kwalifikujesz

Napisano

Zobaczymy co na to adwokat, bo może jest jakiś kruczek czy coś w ten deseń. Numer mam 2018eu 14xx wiec powinno być w miarę szybko.
W dodatku jestem tu z dzieczyną i bedziemy chcieli wziąć ślub  

Napisano

rozmowa szybko będzie jak odeślesz ds260 za nie dlugi czas.

kruczki / ? Pamiętaj ze z urzędu mogą wezwać policje imigracyjną i będzie po GC. Poczytaj co się czasami dzieje w urzędach imigracyjnych od pewnego czasu.

nie bronię Ci się pytać,pytaj się.

Napisano

Ciekami mnie jeszcze sprawa ślubu oraz kolejności ds260 czy slub należny wziąć przed czy po wypełnieniu i co z czym się je. Szukałem na forum ale nie znalazłem satyfakcjonujących informacji. Kiedyś widziałem na starym design był osobny temat odnoście wylosowałeś GC co dalej krok po kroku. 

Napisano

I nadal jest i sa informacje o ślubie i co najpierw. Masz wybór taki ze ślub później odesłanie ds260,odesłanie ds260 później ślub i informacja o odblokowanie ds tylko ze takie odblokowanie wydłuża proces,kolejne wyjście to wysłanie ds260,ślub oczekujesz na wezwanie na rozmowę jak dostajesz zaproszenie to informujesz o tym Konsulat ze masz żonę. Oni Ci powiedzą co dalej

Napisano

Wertuje forum od rana i zbieram wszystkie info to samo zaraz się biorę za wypełnianie ds260 + zastanawiam się czy jak bym wziął ślub w USA to nie będzie problemu w Polsce :) Jeśli wracam przed 180 dniami to obejmuje mnie Waiver  ? 

Napisano

przed 180 nie obowiązuje. Jeden dzień po 180 dniach i potrzebujesz waiver. A jak ślub to według przepisów USA. A będziesz swój ślub umiejscawiał w Polsce oraz Twoja żona będzie mieć nowe nazwisko w polskim akcie ślubu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...