Skocz do zawartości

Finał sponsorowania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 godzin temu, KasiaKo napisał:

A wiesz może czy do ambasady można np wejść z partnerem i dzieckiem? Czy absolutnie nie?

Widzialam rodziny z malutkimi dziecmi , jest nawet kacik do zabaw dla maluchow ale nie wiem na jakich zasadach weszli.

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
9 godzin temu, krokus napisał:

Widzialam rodziny z malutkimi dziecmi , jest nawet kacik do zabaw dla maluchow ale nie wiem na jakich zasadach weszli.

Byli z loterii lub innych wiz i wtedy mogli wejść na teren Ambasady. Tutaj ludzie piszą gdy wchodzą całymi rodzinami na rozmowę o wizę. 

Napisano

Ok! 

A orientujecie się jak jest z wyjazdem małego dziecka do USA z jednym z rodziców? Trzeba miec jakies zgodę drugiego rodzica potwierdzona przez notariusza a potem tłumacza przysięgłego ? Jest cos takiego?

Napisano
2 godziny temu, KasiaKo napisał:

Ok! 

A orientujecie się jak jest z wyjazdem małego dziecka do USA z jednym z rodziców? Trzeba miec jakies zgodę drugiego rodzica potwierdzona przez notariusza a potem tłumacza przysięgłego ? Jest cos takiego?

Jak masz paszport to powinno wystarczyć lecz bywa różnie na granicy i lepiej miej takie coś od notariusza plus tłumaczenie.

Napisano
1 hour ago, sly6 said:

Jak masz paszport to powinno wystarczyć lecz bywa różnie na granicy i lepiej miej takie coś od notariusza plus tłumaczenie.

Okay! Czyli najpierw do notariusza a potem do tłumacza przysięgłego tak? 

• 3 tygodnie później...
Napisano

Halo!

Co myślicie o Paniach na infolinii w Ambasadzie? Czy są one dobrze poinformowane itd ? Zadzwonilam z pytaniem o "potwierdzenie spotkania" i rozmowa zeszła na rozne tematy odnosnie mojej wizy. Na poczatku myslala ze jestem z jakiejs innej kategorii dopiero jak ja jej powiedzialam o co chodzi to powiedziala ze majac tyle lat nie powinnam dostac wizy :/ i nie wie czemu jest dla mnie ona dostepna. Co o tym sadzicie?

Napisano
3 godziny temu, KasiaKo napisał:

Halo!

Co myślicie o Paniach na infolinii w Ambasadzie? Czy są one dobrze poinformowane itd ? Zadzwonilam z pytaniem o "potwierdzenie spotkania" i rozmowa zeszła na rozne tematy odnosnie mojej wizy. Na poczatku myslala ze jestem z jakiejs innej kategorii dopiero jak ja jej powiedzialam o co chodzi to powiedziala ze majac tyle lat nie powinnam dostac wizy :/ i nie wie czemu jest dla mnie ona dostepna. Co o tym sadzicie?

Masz prawnika który powinien Ci obliczyć daty bo nie znając tych dat może ktoś Ci powiedzieć że wiza będzie lub też nie. 

Konsul zobaczy i podejmie decyzję. Daty spotkania się nie potwierdza jedynie możesz zmienić datę rozmowy. 

Napisano
5 minutes ago, sly6 said:

Masz prawnika który powinien Ci obliczyć daty bo nie znając tych dat może ktoś Ci powiedzieć że wiza będzie lub też nie. 

Konsul zobaczy i podejmie decyzję. Daty spotkania się nie potwierdza jedynie możesz zmienić datę rozmowy. 

No nie chodzilo mi o potwierdzenie spotkania tylko odbior paszportu :D pomylilam sie!

Powiedz mi bo dowiedzialam  sie ze wiza byla dla nas aktywna juz podobno w 2008 roku :D czy od tego roku sie liczy jakoś ten wiek? Bo babeczka na infolinii mi powiedziala ze taka wiza powyzej 21 roku wazna jest przez rok a z tego co czytam tu na forum to nie ma czegos takiego. Chyba ze ja to wszystko zle rozumiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...