krokus Napisano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Napisano 8 Listopada 2018 6 godzin temu, KasiaKo napisał: A wiesz może czy do ambasady można np wejść z partnerem i dzieckiem? Czy absolutnie nie? Widzialam rodziny z malutkimi dziecmi , jest nawet kacik do zabaw dla maluchow ale nie wiem na jakich zasadach weszli.
KasiaKo Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 Najlepiej chyba bedzie jak zadzwonię na infolinie i sie dopytam jak to wyglada. Ale moze być tak jak napisał @sly6 ze bede musiała sama wejsc.
sly6 Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 9 godzin temu, krokus napisał: Widzialam rodziny z malutkimi dziecmi , jest nawet kacik do zabaw dla maluchow ale nie wiem na jakich zasadach weszli. Byli z loterii lub innych wiz i wtedy mogli wejść na teren Ambasady. Tutaj ludzie piszą gdy wchodzą całymi rodzinami na rozmowę o wizę.
KasiaKo Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 Ok! A orientujecie się jak jest z wyjazdem małego dziecka do USA z jednym z rodziców? Trzeba miec jakies zgodę drugiego rodzica potwierdzona przez notariusza a potem tłumacza przysięgłego ? Jest cos takiego?
sly6 Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 2 godziny temu, KasiaKo napisał: Ok! A orientujecie się jak jest z wyjazdem małego dziecka do USA z jednym z rodziców? Trzeba miec jakies zgodę drugiego rodzica potwierdzona przez notariusza a potem tłumacza przysięgłego ? Jest cos takiego? Jak masz paszport to powinno wystarczyć lecz bywa różnie na granicy i lepiej miej takie coś od notariusza plus tłumaczenie.
KasiaKo Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 1 hour ago, sly6 said: Jak masz paszport to powinno wystarczyć lecz bywa różnie na granicy i lepiej miej takie coś od notariusza plus tłumaczenie. Okay! Czyli najpierw do notariusza a potem do tłumacza przysięgłego tak?
sly6 Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 2 godziny temu, KasiaKo napisał: Okay! Czyli najpierw do notariusza a potem do tłumacza przysięgłego tak? Tak
KasiaKo Napisano 30 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2018 Halo! Co myślicie o Paniach na infolinii w Ambasadzie? Czy są one dobrze poinformowane itd ? Zadzwonilam z pytaniem o "potwierdzenie spotkania" i rozmowa zeszła na rozne tematy odnosnie mojej wizy. Na poczatku myslala ze jestem z jakiejs innej kategorii dopiero jak ja jej powiedzialam o co chodzi to powiedziala ze majac tyle lat nie powinnam dostac wizy :/ i nie wie czemu jest dla mnie ona dostepna. Co o tym sadzicie?
sly6 Napisano 30 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2018 3 godziny temu, KasiaKo napisał: Halo! Co myślicie o Paniach na infolinii w Ambasadzie? Czy są one dobrze poinformowane itd ? Zadzwonilam z pytaniem o "potwierdzenie spotkania" i rozmowa zeszła na rozne tematy odnosnie mojej wizy. Na poczatku myslala ze jestem z jakiejs innej kategorii dopiero jak ja jej powiedzialam o co chodzi to powiedziala ze majac tyle lat nie powinnam dostac wizy :/ i nie wie czemu jest dla mnie ona dostepna. Co o tym sadzicie? Masz prawnika który powinien Ci obliczyć daty bo nie znając tych dat może ktoś Ci powiedzieć że wiza będzie lub też nie. Konsul zobaczy i podejmie decyzję. Daty spotkania się nie potwierdza jedynie możesz zmienić datę rozmowy.
KasiaKo Napisano 30 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2018 5 minutes ago, sly6 said: Masz prawnika który powinien Ci obliczyć daty bo nie znając tych dat może ktoś Ci powiedzieć że wiza będzie lub też nie. Konsul zobaczy i podejmie decyzję. Daty spotkania się nie potwierdza jedynie możesz zmienić datę rozmowy. No nie chodzilo mi o potwierdzenie spotkania tylko odbior paszportu pomylilam sie! Powiedz mi bo dowiedzialam sie ze wiza byla dla nas aktywna juz podobno w 2008 roku czy od tego roku sie liczy jakoś ten wiek? Bo babeczka na infolinii mi powiedziala ze taka wiza powyzej 21 roku wazna jest przez rok a z tego co czytam tu na forum to nie ma czegos takiego. Chyba ze ja to wszystko zle rozumiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.