kzielu Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Napisano 11 Września 2017 44 minuty temu, agatenka napisał: Wiem że to dziwne ale wypożyczenie na pełen miesiąc jest tańsze niż na 3 tygodnie. Tak samo, za pełen tydzień płacisz mniej niż za 4 dni. Absolutnie normalne.
srk Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Napisano 11 Września 2017 (brokerzy)carrental czy economycarrebtal maja plus, ze jest taniej, jednak w przypadku szkody, czesto to musisz wylozyc sume za naprawe a nastpnie broker typu carrental oddaje ci kase. Masz opcje dokupienia ubezpieczeniq w ww wypozyczalni ale wtedy to sie nie kalkuluje. brokerzy tez daja czesto "0 deductible" co jest dobre
maciopa Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Napisano 11 Września 2017 @Michał Paczyński da się za taką cenę w tamtej okolicy - odbiór samochodu w okolicy lotniska LA - pozostawienie przy lotnisku SF, 19 dni, samochód kompakt - Versa, wypożyczalnia Thrifty, poza tzw szczytem, z dodatkowym ubezpieczeniem (szyby, opony, kradzież pojazdu, kradzież rzeczy z auta), w opcji full-full, dodatkowy kierowca był gratis (bo ubezpieczenie dodatkowe) - zapłaciłem ok 1600 PLN. A i płaciłem cały czas tą samą kartą DEBETOWĄ, którą płacę też za bilety lotnicze/hotele etc także podczas wyjazdów w ramach UE. Z jednym ale - oboje kierowców wiek powyżej 25 lat Korzystałem z jakiejś strony pośredniczącej.
bloczek2 Napisano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Łoo, dawno nie zagladalem do tematu, dziekuje za odpowiedzi! A co powiecie o takiej aplikacji, jak Turo? Rozumiem potrzebując na 14 mnożę tę kwotę x14 czyli mamy 308$, a co z ubezpieczeniem? Mogę wykupić powiedzmy u polskiego ubezpieczyciela, lub po prostu gdzieś osobno?
kzielu Napisano 21 Września 2017 Zgłoś Napisano 21 Września 2017 3 godziny temu, Michał Paczyński napisał: Łoo, dawno nie zagladalem do tematu, dziekuje za odpowiedzi! A co powiecie o takiej aplikacji, jak Turo? Rozumiem potrzebując na 14 mnożę tę kwotę x14 czyli mamy 308$, a co z ubezpieczeniem? Mogę wykupić powiedzmy u polskiego ubezpieczyciela, lub po prostu gdzieś osobno? Pytanie o polskiego ubezpieczyciela to pomine bo jest wyjatkowo glupie, natomiast probowales spedzic dwie minuty na stronie Turo (znalezienie ponizszych linkow zajelo mi jakies 15 sekund) ? https://support.turo.com/hc/en-us/articles/203990810-Do-I-need-my-own-insurance- https://support.turo.com/hc/en-us/articles/203990600 A dokladnie (bottom line - musisz wykupic ubezpieczenie od nich albo bedziesz oddawal wartosc samochodu jakby co - nikt inny Ci takiego samochodu ktorego nie jestes wlascicielem - nie ubezpieczy a zapisek o wlasnym ubezpieczeniu odnosi sie do mieszkancow US - bo duza czesc ubezpieczen samochodowych pokrywa rental) : Furthermore, as described in this FAQ, for protection against damage to the rental vehicle you may choose between multiple coverage options. Turo offers two packages with supplemental physical damage protection, so that after your personal insurance coverage is exhausted, your out-of-pocket exposure can be limited to, depending on the option selected, either $500 or $3000. You may also choose to decline all physical damage protection, and rely solely on your own applicable personal insurance coverage. If you decline all physical damage protection, your out-of-pocket exposure will extend to the full value of the vehicle and all related costs, as described in this FAQ. We strongly advise that you should only decline one of our protection plans if you’re confident that your personal insurance will cover you during a Turo trip; it is best to check directly with your insurance company or policy for this information prior to making your decision.
bloczek2 Napisano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2017 Ok dzięki. Zatem nie ma innej mozliwosci, by wynajac fure bez dodatkowyc oplat zwiazanych z bycie mlodym kierowca? Co polecicie, zeby wyjsc jak najtaniej juz z ubezpieczeniem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.