bilbul Napisano 10 Października 2017 Zgłoś Napisano 10 Października 2017 Witam, mam taki problem. Otóż w zeszłym tygodniu z Polski zostały do mnie nadane dwie paczki. Dzisiaj doszła jedna, a druga nie doszła. Czy ktoś wie, czym to może być spowodowane? W drugiej paczce były leki dla mnie. Czy to może być przyczyną tego, że paczka nie doszła?
Łukasz90 Napisano 10 Października 2017 Zgłoś Napisano 10 Października 2017 Skontaktowałeś się z firmą kurierską ? Masz numer paczki (czasem można sprawdzić na stronie firmy kurierskiej status paczki) ? Obydwie były pod względem wielkości takie same? Poczekaj do jutra , może pojawi się .
agatenka Napisano 11 Października 2017 Zgłoś Napisano 11 Października 2017 Moi rodzice wyslali mi kiedys leki DHLem bo chcieli zeby byly "na drugi dzien". Najwieksza pomylka! Zazwyczaj wszystko wysylaja w kopertach poczta bez najmniejszego problemu jednak tym razem naprawde zalezalo nam na czasie. Nie tylko kosztowalo to olbzymie pieniadze, dodatkowo zajelo to duzo dluzej niz zwyklym listem. Przesylka utknela na Jfk czekajac na "clearance" przez 8 dni, potem mimo ze recepta byla dolaczona, musialam ja ponownie dosylac, łącznie z kopia paszportu, ID, dokumentacja medyczna i SSN... A na koniec doplacic $20 za taxes and fees. Takze z overnight, zrobilo sie cos okolo 12-13 dni- kosztowalo setki zł i bylo kompletna pomylka. Takze jezeli wysylales kurierem przygotuj sobie wszystkie dokumenty zeby poszlo szybciej, a jezeli masz mozliwosc zeby Ci ktos wyslal to jeszcze raz, popros o zwykla bąbelkowa koperte wyslana przez poczte- wszystko idealnie dochodzi w 5-7 dni i kosztuje grosze
bilbul Napisano 14 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Dnia 10.10.2017 o 22:33, agatenka napisał: Moi rodzice wyslali mi kiedys leki DHLem bo chcieli zeby byly "na drugi dzien". Najwieksza pomylka! Zazwyczaj wszystko wysylaja w kopertach poczta bez najmniejszego problemu jednak tym razem naprawde zalezalo nam na czasie. Nie tylko kosztowalo to olbzymie pieniadze, dodatkowo zajelo to duzo dluzej niz zwyklym listem. Przesylka utknela na Jfk czekajac na "clearance" przez 8 dni, potem mimo ze recepta byla dolaczona, musialam ja ponownie dosylac, łącznie z kopia paszportu, ID, dokumentacja medyczna i SSN... A na koniec doplacic $20 za taxes and fees. Takze z overnight, zrobilo sie cos okolo 12-13 dni- kosztowalo setki zł i bylo kompletna pomylka. Takze jezeli wysylales kurierem przygotuj sobie wszystkie dokumenty zeby poszlo szybciej, a jezeli masz mozliwosc zeby Ci ktos wyslal to jeszcze raz, popros o zwykla bąbelkowa koperte wyslana przez poczte- wszystko idealnie dochodzi w 5-7 dni i kosztuje grosze Dzięki za odpowiedzi. Strasznie mnie przestraszyłaś tym postem, bo tak się składa, że choruję na nadciśnienie i cukrzycę, więc bez leków bym chyba umarł. Jednak paczka wczoraj doszła. Wysłana była przez pocztę polską. Chyba przyczyną było to, że jedna paczka była wysłana w kopercie bąbelkowej i ta doszła szybciej, a druga byłą w pudełku i to pudełko szło dłużej, prawie 2 tygodnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.