BartekWSH Napisano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Jackie, u mnie też jest zakaz parkowania dla nierezydentów i sprawna policja a zobacz jaką miałem przygodę w Labor Day, po miesiącu od przylotu. http://oi65.tinypic.com/296p5sg.jpg http://oi68.tinypic.com/o5xa94.jpg Wracając do Twojego Oak Park to ja tam jeździłem przez tydzień Clinton Ave, od tego miejsca jest piechotą kilka minut do W Roosevelt Rd i tam już patologia a pod mcdonaldem widziałem dilerkę w samochodzie i nikt się nie przejmował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2017 11 minut temu, BartekWSH napisał: Jackie, u mnie też jest zakaz parkowania dla nierezydentów i sprawna policja a zobacz jaką miałem przygodę w Labor Day, po miesiącu od przylotu. http://oi65.tinypic.com/296p5sg.jpg http://oi68.tinypic.com/o5xa94.jpg Wracając do Twojego Oak Park to ja tam jeździłem przez tydzień Clinton Ave, od tego miejsca jest piechotą kilka minut do W Roosevelt Rd i tam już patologia a pod mcdonaldem widziałem dilerkę w samochodzie i nikt się nie przejmował. Incydenty są wszędzie, ważne żeby incydenty nie stały się codziennością. Dilerka jest wszędzie, nawet gdzie mieszkają bogaci biali ludzie, nawet w Winnetce czy Lincoln Park. Mam tam znajomych i kupić dragi to żaden problem. Oak Park to b. pożądane miejsce, ma prawie 70% mieszkańców z wykształceniem co najmniej bachelors i b. cenioną sieć szkół publicznych jak i prywatnych. Gdyby było niebezpiecznie to nikt by sie tu nie pchał, a ja na pewno zwinęłabym manatki i się przeprowadziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekWSH Napisano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Byłem w Winnetce pod domem z filmu "Kevin sam w domu" i stamtąd 10 min do domu Michaela Jordana w Highland Park. Okolice robią wrażenie a w szczególności klimat. Fajnych masz znajomych. Stay Safe w Oak Parku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 16 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Serdecznie Wam dziekuje za odpowiedz i podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Dnia 15.10.2017 o 22:19, BartekWSH napisał: Przyjęło się stwierdzenie, że na północy jest spokojnie i rzeczywiście tak jest ale czasem zdarzają się wyjątki. Podpowiedz prosze, gdzie warto wynajac lokum, tak aby cena byla przystepna (wiadomo im taniej tym lepiej) a jednoczesnie byloby bezpiecznie i w zasiegu komunikacji CTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekWSH Napisano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Zależy jakiego mieszkania szukasz, studio czy 1 sypialniowe ? niektórzy wynajmują basement, nie wiem czy Ci to pasuje ale ja bym w tym nie mieszkał. Cena zależy od wielu czynników ale najpierw najważniejsze czy masz historie kredytową i czysty rekord ? większość najemców wymaga opłaty 50-60 $ za aplikację i sprawdzenie wynajmującego. Znajdziesz mieszkania, gdzie tego nie sprawdzają ale to przeważnie mieszkania na piętrze w domach prywatnych lub basementy. Ogłoszeń szukaj na dzienniku związkowym, tylko z tanimi mieszkaniami jest tak, że znikają w po kilku godzinach od pojawienia się ogłoszenia. Ja mieszkam na Płn-zach przedmieściach, okolice są spokojne ale tutaj jest tylko stacja Metra (tak mi się wydaje), każdy jeździ samochodem, więc ciężko Ci będzie tutaj z komunikacją miejską. Dużo polaków mieszka w rejonach Norridge, Elmood Park, Belmont central, Irving Park i stamtąd komunikacja jest dobra i w miarę bezpiecznie. Na Płn. przedmieściach znajdziesz w dobrej cenie mieszkania ale samochód wymagany, mam na myśli Des Plaines, Mount Prospect,. Jeżeli chcesz mieszkać z góralami na południu czy też jak to mówią "na saucie" to szukaj ogłoszeń w Bridgeview, Justice, Palos Hills. W Schiller Park i Franklin Park trochę drożej ale czasem pojawiały się ogłoszenia w dobrych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 22 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2017 43 minuty temu, BartekWSH napisał: Zależy jakiego mieszkania szukasz, studio czy 1 sypialniowe ? niektórzy wynajmują basement, nie wiem czy Ci to pasuje ale ja bym w tym nie mieszkał. Cena zależy od wielu czynników ale najpierw najważniejsze czy masz historie kredytową i czysty rekord ? większość najemców wymaga opłaty 50-60 $ za aplikację i sprawdzenie wynajmującego. Znajdziesz mieszkania, gdzie tego nie sprawdzają ale to przeważnie mieszkania na piętrze w domach prywatnych lub basementy. Ogłoszeń szukaj na dzienniku związkowym, tylko z tanimi mieszkaniami jest tak, że znikają w po kilku godzinach od pojawienia się ogłoszenia. Ja mieszkam na Płn-zach przedmieściach, okolice są spokojne ale tutaj jest tylko stacja Metra (tak mi się wydaje), każdy jeździ samochodem, więc ciężko Ci będzie tutaj z komunikacją miejską. Dużo polaków mieszka w rejonach Norridge, Elmood Park, Belmont central, Irving Park i stamtąd komunikacja jest dobra i w miarę bezpiecznie. Na Płn. przedmieściach znajdziesz w dobrej cenie mieszkania ale samochód wymagany, mam na myśli Des Plaines, Mount Prospect,. Jeżeli chcesz mieszkać z góralami na południu czy też jak to mówią "na saucie" to szukaj ogłoszeń w Bridgeview, Justice, Palos Hills. W Schiller Park i Franklin Park trochę drożej ale czasem pojawiały się ogłoszenia w dobrych cenach. dziekuje za podpowiedz, Samochod konieczny zdaje sobie z tego sprawe, komunikacji publicznej potrzebowalbym na pierwswze 2 moze 3 miesiace, nie chce kupowac bardzo byle jakiego auta. Rekord mam czysty, z kredytem cienko jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekWSH Napisano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2017 To nie masz się czym przejmować, sprawdzają czy posiadasz niespłaconych zaległości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Dnia 10/17/2017 o 15:17, karusek napisał: Podpowiedz prosze, gdzie warto wynajac lokum, tak aby cena byla przystepna (wiadomo im taniej tym lepiej) a jednoczesnie byloby bezpiecznie i w zasiegu komunikacji CTA Masz dzieci? Szkoły publiczne w Chicago są tragiczne, nawet w lepszych dzielnicach, musiałbyś posyłać potomstwo do szkoły prywatnej lub mieszkać w suburbs. Jak nie masz dzieci to mieszkanie w samym Chicago jest fajną opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karusek Napisano 22 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2017 5 minut temu, Jackie napisał: Masz dzieci? Szkoły publiczne w Chicago są tragiczne, nawet w lepszych dzielnicach, musiałbyś posyłać potomstwo do szkoły prywatnej lub mieszkać w suburbs. Jak nie masz dzieci to mieszkanie w samym Chicago jest fajną opcją. Nie mam dzieci, i duze studio na start byloby wystarczajace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.