Amek Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 7 godzin temu, andyopole napisał: W kwestii formalnej: bolesławiecka. My bad. Dzięki za zwrócenie uwagi, człowiek uczy się całe życie.
Amy Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 12 godzin temu, andyopole napisał: Tak, a na polce kartka: Pottery from Italy. Widziałem na własne oczy! O a u mnie made in Poland , byly rowniez ozdoby świąteczne z Boleslawca, oraz piękne polskie bombki, czekoladki i wiśnie w likierze z Mieszko i wiele innych polskich dobroci.
andyopole Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Godzinę temu, Amy napisał: O a u mnie made in Poland , byly rowniez ozdoby świąteczne z Boleslawca, oraz piękne polskie bombki, czekoladki i wiśnie w likierze z Mieszko i wiele innych polskich dobroci. Może mają tam pracownika z Polski, który zadbał nalezycie...
MarQueS Napisano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Co do filiżanki znalazłem coś http://www.ceramikaboleslawiec.com.pl/index.php?route=product/category&path=2_99200153 duży wybór... co sądzicie?
BBerry Napisano 25 Października 2017 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Ja kupowalam filizanki i dzbanuszki i amerykanie byli zadowoleni. Mozna tez dodac ladne serwetki albo ozdobna lyzeczke z Twojego miasta. Do tego sliwka w czekoladzie.
MarQueS Napisano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Jeszcze jedno jaka marka kawa najlepiej przywieść do USA, po drugie ziarnista czy mielona itp ? Niestety nie posiadam ogromną wiedzę o kawę.
quarterback87 Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Kawa mielona powstaje z tych ziaren które spadły na podłogę i zostały pozamiatane razem z kurzem z tejże podłogi, a następnie razem zostały zmielone. Poczytaj jakieś forum baristów i sam wyciągnij wnioski. Poza tym na prezenty nie powinno się skąpić https://www.przyjacielekawy.pl/p/kawa-ziarnista-blue-mountain-250-g/
Jackie Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 1 godzinę temu, MarQueS napisał: Jeszcze jedno jaka marka kawa najlepiej przywieść do USA, po drugie ziarnista czy mielona itp ? Dla konesera kawy tylko ziarnistą, najlepiej wcześnie paloną, tzn. nie dłużej niż kilka dni przed zakupem. W USA bez rpoblemu mozna kupić każdy rodzaj nawet narzadszychj kaw, więc po prostu skoncentruj się na tym żey była dobra a nie "niezwykła" Na pewno nie z supermarketu.
Jackie Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Godzinę temu, quarterback87 napisał: Kawa mielona powstaje z tych ziaren które spadły na podłogę i zostały pozamiatane razem z kurzem z tejże podłogi, a następnie razem zostały zmielone. Poczytaj jakieś forum baristów i sam wyciągnij wnioski. Poza tym na prezenty nie powinno się skąpić https://www.przyjacielekawy.pl/p/kawa-ziarnista-blue-mountain-250-g/ Ze względu na cenę Blue Mountain to jedna z najczęściej fałszowanych kaw, odradzam zakupy przez internet czyba że się ma 100% pewności że sklep kupuje bezpośrednio od producenta i nie kłamie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.