Skocz do zawartości

ubezpieczenia stanowe

Justyna Pawełkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

proszęo informacje w kwestii ubezpieczenia stanowego w Chicago ? Jestem na wizie turystycznej,zaszlam w miedzy czasie w ciąże i rozważam pozostanie w Chicago do porodu dziecka. Potrzebuje więdzy na temat opieki medycznej kobiety w ciąży: czy otrzyma opiekę medyczną , ginrkologa itp ?

Będę wdzięczna za info

pozdrawiam

Napisano

Na turystyczniej nie kwalifikujesz sie na stanowe, z tego co sie orientuje. Jak zaplacisz, to idziesz do lekarza. Sa przypadki ze my, podatkownicy placimy za tych co za darmo dostaja opieke medyczna ale to sie bardzo rozni od szpitala i stanu. Mozna rodzic w domu, wtedy bedzie taniej.

Napisano
Dnia 10/25/2017 o 18:03, Justyna Pawełkiewicz napisał:

Witam,

proszęo informacje w kwestii ubezpieczenia stanowego w Chicago ? Jestem na wizie turystycznej,zaszlam w miedzy czasie w ciąże i rozważam pozostanie w Chicago do porodu dziecka. Potrzebuje więdzy na temat opieki medycznej kobiety w ciąży: czy otrzyma opiekę medyczną , ginrkologa itp ?

Będę wdzięczna za info

pozdrawiam

Jackie podala Ci konkretny link. Dostaniesz opieke medyczna, bedziesz miala pokrytego lekarza, tylko pamietaj aby tenze lekarz nalezal do MPE/bral MPE. Szpital bedzie pokryty z innego zrodla. Z tego co wiem to niektore kobiety doplacaly  niewielkie kwoty do USG badz badan krwi. 

Niektorzy nazywaja to "ubezpieczeniem stanowym", inni "charity", jeszcze inni "medi" - u Was w IL ma to swoja nazwe MPE a pozniej Moms & Babies - jak zwal tak zwal, jesli chodzi Ci o to czy dostaniesz pomoc medyczna - tak, dostaniesz... 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...