Skocz do zawartości

Pytanie.

americanboy23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
4 minuty temu, andyopole napisał:

nie zniechecic lecz otrzezwic....:D

Rozumiem lecz zawsze jestem uparty od dziecka :D ale moim głównym celem już od długiegoo czasu jest emigracja do USA wezmę wasze rady  sobie do serca ;) 

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 minuty temu, andyopole napisał:

nie zniechecic lecz otrzezwic....:D

Roelka i inni opisują jak emigracja wygląda w praktyce. A że dla innych nie wygląda to zbyt różowo, to poczekajmy na ich opisy procesu emigracji.

Napisano
43 minuty temu, americanboy23 napisał:

Zdaję sobie z tego sprawę ale niestety posty Roelki starają mnie się zniechęcić 

Ludzie Ci prawde pisza, a ty wymyslasz, ze cie tutaj chce ktos zniechecic :) 

Napisano

Ja nie chce cię zniechęcać. Ale jak już ktoś napisał, wiele razy forumowiczów się rozpisywali i doradzali a na koniec okazywało się że ktoś ma 0 szans na emigrację, poza loteria. Dlatego ja już zawsze od razu pytam jaki ktoś ma plan.  :P

Napisano

Zanim wyemigrujesz na stałe, może przyjedź tutaj najpierw na kilka miesięcy i zobacz, jak wygląda prawdziwe życie? Ameryka to nie bajka, jak sądzi wielu Polaków. Co najmniej dziwna i nierozsądna jest przeprowadzka do kraju, w którym się nigdy nie było. Nikt tutaj Ci źle nie radzi, a wręcz przeciwnie - chcemy pomóc. 

Napisano
16 minut temu, margherita_s napisał:

Zanim wyemigrujesz na stałe, może przyjedź tutaj najpierw na kilka miesięcy i zobacz, jak wygląda prawdziwe życie?

Dobry koncept na politykę emigracyjną, nie tylko dla USA, także dla EU. Weź to zgłoś w biurze patentowym, może na tym majątek zbijesz :D

Napisano
Dnia 11/13/2017 o 11:02, americanboy23 napisał:

Na pewno jakieś mam. Garstka znajomych pisało mi jak jest w USA i jestem gotów na wszystko ;) 

Jak jestes gotow na wszysrko, to proponuje dokladne zglebienie jezyka angielskiego. Przydaje sie czasami.

Napisano
2 minuty temu, KrysiaK napisał:

Jak jestes gotow na wszysrko, to proponuje dokladne zglebienie jezyka angielskiego. Przydaje sie czasami.

Angielski to najmniejszy problem chodziłem na korepetycje nawet żeby go doszlifować ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...