Skocz do zawartości

Floryda - koniec stycznia

Gusia21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejka.

Planujemy z koleżanką wybrać się w dniach 19-29 stycznia, może trochę dłużej na Florydę. Naszym głównym celem jest Harry Potter Celebration w Universal Orlando w dniach 26-29. Ale zdecydowałyśmy się zobaczyć coś więcej. W Orlando na pewno chcemy pójść jeszcze do Sea World. Do tego naszej liście jest Kennedy Space Center i Everglades. Możecie coś jeszcze polecić? Jeśli chodzi o Everglades, to może się orientujecie jak najlepiej tam się dostać z Orlando? Wypożyczenie samochodu odpada, bo nie mamy prawa jazdy. Jedyne, co nam przychodzi na myśl, to samolot do Miami i stamtąd już pójdzie łatwiej. W ogóle na jaką pogodę nastawić się w kwestii ubrań? I czy w Warszawie można gdzieś na dłużej przechować kurtki? Nie chcemy ich brać ze sobą, a lotniskowe skrytki na Chopina są tylko na 72h. Lot mamy po godzinie 9, więc nawet opcja z nadaniem na poczcie do odbioru w punkcie raczej odpada... Poczta jest od 8, a na odprawę też trzeba być wczesniej. Na innym forum spotkałam się z radą, żeby podpytać w jakimś sklepie na lotnisku czy by nie przechowali...

Napisano

co do kurtek.. to jezeli ktos was podwozi na lotnisko to porpsotu zostawilbym w samochodzie.. pare razy tak robilem, z parkingu na lotnisko pare krokow i problemu nie ma, gorzej jezeli bedzie to komunikacja miejska..

Napisano

Jezeli nie bedziecie miec samochodu na Florydzie to lepsza opcja jest wykupienie wycieczki Everglades and Miami Adventure z  Orlando.

https://www.viator.com/Orlando-tourism/Everglades-Tours-from-Orlando/d663-t116

Jesli chodzi o pogode to tu mozecie sobie sprawdzac na biezaco

https://www.accuweather.com/en/us/orlando-fl/32801/month/328169?monyr=1/01/2018

a naprawde to zalezy od kierunku wiatru, ja bedzie z polnocy, bedzie chlodniej lekkie kurtki sie przydadza.

Napisano

Żadnych kurtek na Florydzie w styczniu nie potrzeba. Ja byłem tam 2 krotnie w tym okresie tj styczeń/luty 2016/2017, więc cos wiem nt temat. Temperatury średnie jakie miałem to 20-28C.

A jesli miałbym cos polecić-to koniecznie trzeba zobaczyć Miami Beach, Everglades & Key West.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...