avalon18 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Witam serdecznie, Próbowałem znaleźć swoją odpowiedź poprzez wyszukiwarkę i wujka google ale oprócz jednego tematu niespójnego z zagadnieniem z którego wynika tylko możliwość aplikowania o 2 wizy na raz , postanowiłem się tutaj upewnić. Mam nadzieję że piszę w dobrej kategorii, bo chyba najbardziej tutaj pasuję. W tym roku wysłałem zgłoszenie na loterię wizową '19, zamierzam na dniach ubiegać się o B-2 w celu pilnego wyjazdu turystycznego, również znajomi namawiają mnie na wyjazd Work & Travel, zwanego potocznie Campem. W związku z tym mam jedną wątpliwość. Czy można posiadać kilka wiz czy jedna z automatu anuluję drugą ? Chodzi mi o to, czy potencjalne tymczasowe J-1 wydane powiedzmy za kilka miesięcy miałoby jakikolwiek wpływ na ważność/anulację turystycznej czy są to niezależne od siebie podmioty i mogę posiadać w przyszłości takowe dwie, w tym wypadku bez anulacji B-2 ? Również czy zgłoszenie na Loterię ma jakikolwiek wpływ na wydanie B-2 ? Serdecznie dziękuję za potencjalne odpowiedzi ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xarthisius Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Mozna posiadac wiecej niz jedna wize na raz. Zgloszenie na DV nie ma wplywu na wydanie B-2. Jedna rada od bylego posiadacza wizy B i J na raz: trzeba pilnowac przy przekraczaniu granicy zeby urzednik wbil Ci w paszport wlasciwy status. Raz prawie wjechalem do USA z pieczatka na 6 miesiecy zamiast D/S... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelasia Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 A tak dla sprostowania, work&travel a camp to dwa rożne programy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.