vlade Napisano 9 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2018 Tiptoe coś sie pokielbasilo, sytuacja ze fundusze użyte do inwestycji są juz po opodatkowaniu, a potem zyski przy wypłacie są opodatkowane to zwykle konto inwestycyjne. Cała idea konta emerytalnego to otrzymanie korzyści podatkowych, na początku albo na końcu.
tipitoe Napisano 10 Lutego 2018 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2018 Rzeczywiscie pomieszalo mi sie z innym kontem. Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w blad.
matteo Napisano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2019 On 2/7/2018 at 10:48 AM, kzielu said: Nie za bardzo rozumiem pytanie. 401k bedzie Twoje, mozesz sobie z niego wyplacac jak chcesz, nikogo specjalnie interesowac nie bedzie gdzie aktualnie mieszkasz (btw - wiek emerytalny w przypadku 401k to nie jest wiek emerytalny social security a juz zupelnie nie ma nic wspolnego z tym w Polsce) natomiast jako rezydent lub obywatel US bedziesz musial sie z IRS _rozliczac_. A na jakiej podstawie ta stawka podatku dla USA będzie ustalana? Ostatniego stanu w którym byłem rezydentem przed powrotem do Polski?
kzielu Napisano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2019 3 godziny temu, matteo napisał: A na jakiej podstawie ta stawka podatku dla USA będzie ustalana? Ostatniego stanu w którym byłem rezydentem przed powrotem do Polski? Podatek dochodowy ma czesc federalna, stanowa i lokalna (w wiekszosci przypadkow) - natomiast przeczytaj ostatnie zdanie w powyzszym cytacie, szczegolnie przeczytaj (kilka razy) ostatnie slowo (ktore jeszcze probowalem podkreslic) - rozliczac sie nie oznacza placic.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.