Skocz do zawartości

Polskie znaki w nazwisku.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam pytanie odnośnie polskich znaków w moim imieniu i nazwisku. W formularzu DS-160 wpisałem imię i nazwisko bez polskich znaków (polskich znaków użyłem w rubryce "Full Name In Native Alphabet") Mam teraz pytanie odnośnie moich danych na stronie: https://cgifederal.secure.force.com/SiteRegister?country=Poland&language=en_US w zakładce "Uaktualnij profil" w rubrykach "imię" i "nazwisko" powinienem wpisać moje imię i nazwisko z polskimi znakami czy bez tych znaków?

Pozdrawiam

• 4 miesiące później...
Napisano
Godzinę temu, redweed napisał:

Hej,

mam pytanie, czy w otrzymanej promensie wizowej powinnam mieć wpisane nazwisko z polskimi znakami? Czy nie ma to znaczenia?

Pozdrawiam :)

Uhum... to przez to, że jest Sobota wieczór, prawda?  ;P ... Nie. Będzie bez polskich znaków diakrytycznych , 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Cześć,
W zakładce "Uaktualnij profil" przy wypełnianiu "Informacji dotyczących paszportu" w rubryce "Nazwisko" według instrukcji należy podać nazwisko w takiej formie jak widnieje w paszporcie. Gdy wpisuję nazwisko z polskimi znakami otrzymuję taki komunikat: " Nazwisko: Please enter your last name as it appears in your passport ".
Czy miał ktoś taki problem?
Czy może powinnam podać nazwisko bez polskich znaków?

Pozdrawiam

• 4 miesiące później...
Napisano

Ja również podczas zakładanie profilu nie mogłem wpisać polskich znaków, więc założyłem wpisując imię nazwisko bez polskich znaków, później miałem możliwość edycji danych w "uaktualnij profil" ale tam podczas wpisywania poprawnego nazwiska wyskakiwał błąd że jest źle, więc zostawiłem wszystkie polskie znaki i umówiłem się na rozmowę .
Zaczynam się trochę teraz przejmować, aczkolwiek pisało tam żebym wpisał dane z wniosku DS-160 w rubrykach z imieniem i nazwiskiem mam wszystko bez polskich znaków, tylko w  rubryce "in native alphabet" wpisałem polskie znaki.... zaczynam się denerwować, bo rozmowa już umówiona, pieniądze wpłacone, a okazuje się że może być źle.... 

czy ktoś jest w stanie coś na ten temat powiedzieć? chciałem zadzwonić na infolinie ale dzisiaj nieczynna. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...