Skocz do zawartości
bloczek2

H1B bez wykształcenia wyższego

Recommended Posts

Skończona szkoła średnia, doświadczenie w branży IT 4 lata.

Jest sens w ogóle szukać potencjalnych pracodawców"sponsorów" do wizy H1B, czy ze względu na brak wykształcenia/krótkie doświadczenie lepiej sobie darować, bo nawet jeśli ktoś się chętny znajdzie na ściśnięcie pracownika, to obligatoryjnie nie przejdzie dalej?

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Cytuj

 

Nie masz szans na wizę H1b. Do tej wizy wymagany jest Bechelor degree lub jego ekwiwalent w postaci 12 lat progresywnego doświadczenia zawodowego

Edytowane przez Lukasz_S

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Podepnę się pod temat,  jak rozumiem w USA Bechelor degree otrzymuje się po ukończeniu 4 letnich studii. Ja mam taką nietypową sytuację bo miałem 3 letni licencjat zakończony obroną, a potem dwa lata ukończone i tu na koniec szkoły nie dokończyłem pracy magisterskiej i nie obroniłem. Czy jeśli uczelnia potwierdziła by że studiowałem 5 lat bez obrony pracy to kwalifikowało by się to? :D
Tak trochę abstrakcyjne pytanie ale nie wiem czy może jednak warto zabrać się ponownie za powtórzenie roku i ukończenie szkoły.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×