ana12 Napisano 30 Marca 2018 Zgłoś Napisano 30 Marca 2018 Jak rozegrać cały proces wizowania o narzeczeńską żeby jak najwięcej czasu spędzić z drugą osobą? Koleżanka myśli tak: wyjedzie do usa na 3 mies w tym czasie jej chlopak zlozy wniosek o narzeczenska, po 3 miesiacach wroci do Hiszpani i bedzie czekac na rozwoj sytuacji tam (+/- 3 miesiace) rozmowa w konsulacie, wyjazd do USA i ślub Pytanie dotyczy kolezanki ktora jest z Hiszpanii:) edit: pamietam że był tutaj podobny post ale ni cholery nie umiem go znaleźć
Gość Napisano 30 Marca 2018 Zgłoś Napisano 30 Marca 2018 Jak dostanie wizę turystyczną to zawsze może jechać. Tylko czas pobytu dostanie na granicy. No i musi mieć oczywiście wystarczające związki że swoim krajem żeby przekonać konsula/urzędnika na granicy że nie planuje wyjechać tam na stałe.
sly6 Napisano 30 Marca 2018 Zgłoś Napisano 30 Marca 2018 Koleżanka ma paszport hiszpański więc potrzebuje esta i tak leci. Max może dostać pobyt na 3 miesiące i tak może być na terenie USA. Później wraca i czeka na wizę narzeczenska. Przekaż koleżance że będąc w ruchu bez wizowym nie ma przedłużania pobytu lub jest ciężko z legalizacja pobytu gdy by chciała to zrobić przez ślub tam.
Patipitts Napisano 30 Marca 2018 Zgłoś Napisano 30 Marca 2018 Ja wyjechałam na turystycznej na ktorej siedziałam 6 mcy (taki nie był plan ale wyszło w trakcie bo oświadczyny itp), w tym czasie narzeczony wysłał pakiet o K1, ja wrocilam do Polski i tam czekałam w sumie jeszcze Ok 3mce, wize narzeczeńska dostałam bez problemu.
ana12 Napisano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 30 Marca 2018 1 godzinę temu, sly6 napisał: Koleżanka ma paszport hiszpański więc potrzebuje esta i tak leci. Max może dostać pobyt na 3 miesiące i tak może być na terenie USA. Później wraca i czeka na wizę narzeczenska. Przekaż koleżance że będąc w ruchu bez wizowym nie ma przedłużania pobytu lub jest ciężko z legalizacja pobytu gdy by chciała to zrobić przez ślub tam. dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.