Piotrek811 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Napisano 17 Maja 2018 Hej Wiec zostalem wylosowany ale teraz po probie wypelnianiu ds 260 troche zwatpilem. Moze ktos wie czy sa jakies agencje ktore moga cos doradzic ? Wyksztalcenie 12 lat z matura . Bylem w usa 3 razy 2002, 2003 na J1 2004 na trynsytowej wizie pracowalem na statku ale tylko dwa tygonie bo nie chcialem dluzej zostac. Ostanie 10 lat pracy mam duze problemy z wpisaniembo pracuje duzo sezonowo. 2008-2010 wysypy kanaryjskie pracowalem ale nie pamietam czy jakis kontrakt w turystyce uczylem ludzi plywac na desce. 2010-2013 podroze ciezko udokumentowac nawet jak pracowalem (podczas podrozy pracowalem small jobs ) . 2013-2018 prace sezonowa we Francji 5 miesiecy pozostaly czas podroze i Polska . Mam znajomych w usa u ktorych moge mieszkac . Angielski perfect . Myslalem ze glownym warunkiem jest poprostu 12 lat edukacji . Nie wiem czy wpisac adres 5 miesiecy Francja potem Polska i tak przez 5 lat . Czy to jest tak wazne aby udokumentowac poprzednie prace i doswiadczenie ? Wiem ze zaswiadczenie o niekaralnosci z Hiszp, Francja dostane bez problemu. bo mieszkalem tam . Czy list od mojego szefa z Hiszpani ze pracowalem dla niego cos da ? czy trzeba miec wszystkie kontrakty i udowodnic prace jezeli sie ja wpisze w ds -260 ? Zawod mam nietypowy ale mam . No mysle ze prace znajde w Usa bo mam sporo znajomych tam. Ale osatnie 10 lat mam 4 bez zadnej pracy :/ Chcialbym sprobowac, nawet jesli mam stracic kase .
sly6 Napisano 17 Maja 2018 Zgłoś Napisano 17 Maja 2018 Żadna agencja Ci nie jest potrzebna a ludzie z tego forum. Jeśli masz maturę i 12 lat nauki to kwalifikujesz się by dostać wizę. Adres podaj tych znajomych by doszła Gc. To forum to skarbnica wiedzy, poczytaj i zobaczysz jak jest z loteria i dokumentami.
Piotrek811 Napisano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2018 Dzieki za odpowiedz. Szukam i czytam juz od 2 dni ale ludzie z reguly maja bardziej poukladane zycie a jak tak jakby ciagle w drodze ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.