Skocz do zawartości

Wniosek DS-260, a brak ważnego paszportu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Teraz, Paulina_K napisał:

Ok, czyli tak będę miała wyznaczony termin z konsulem i od razu wziąć ślub cywilny żeby pójść już z mężem i poinformować że zmienił mi się stan cywilny ?

Tak lecz infornujesz to przed wizytą. 

Robicie badania, idziecie wspólnie jako małżeństwo 

• Odpowiedzi 36
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Teraz, Paulina_K napisał:

Z aktami o niekaralności, badaniami, aktem małżeństwa itp, tylko mąż nie będzie miał potwierdzenia złożenia wniosku ds, no bo nie ma jak ;)

Teraz nie ma lecz gdy poinformujesz Konsulat to powiedzą proszę ds wypełnić na męża. 

Napisano

Czyli później mam możliwość aktualizacji tych danych w ds. Super dziękuję serdecznie za tak dokładne informacje. 

Życzę wszystkiego co najlepsze i pewnie jeszcze się odezwę na forum, ale w pierwszej kolejności poczytam wszystkie wątki zbliżone do mojej sytuacji :)

Jeszcze raz dziękuję ! :)

Napisano

W grudniu, niestety a narzeczony mieszka obecnie w Szkocji i niestety nie mam go przy sobie żeby już w przyszłym tygodniu się zaobrączkować :D Na złość byliśmy na urlopie początkiem maja... jakbyśmy wiedzieli to by to przełożył i teraz byśmy ślub brali... a tak to najwcześniej może wrócić do PL we wrześniu.

Napisano
1 minutę temu, Joanna30 napisał:

A kiedy planujecie ślub? Bo może nie warto inwestować w nowy paszport, który do niczego się nie przyda i wyrobić właściwy już po ślubie.

Tylko że jak wypełnić ds z nie ważnym paszportem 

Napisano

Zrobię tak:
1. odbiorę nowy paszport i wypełnię ds
2. jak już będę miała ustalony termin to weźmiemy ślub i zgłoszę zmianę danych i dopiszę męża :) ponieważ możemy mieć spotkanie dopiero po grudniu, jak wcześniej to przyspieszymy imprezę :)

numer mam 00003xxx więc chyba wysoki... nie wiem od czego kolejność spotkań później zależy, czy od wysokości numeru czy od wysłania wniosku ?

Napisano
Godzinę temu, Paulina_K napisał:

Zrobię tak:
1. odbiorę nowy paszport i wypełnię ds
2. jak już będę miała ustalony termin to weźmiemy ślub i zgłoszę zmianę danych i dopiszę męża :) ponieważ możemy mieć spotkanie dopiero po grudniu, jak wcześniej to przyspieszymy imprezę :)

numer mam 00003xxx więc chyba wysoki... nie wiem od czego kolejność spotkań później zależy, czy od wysokości numeru czy od wysłania wniosku ?

To malo znasz loterie.  Wysokie numery to np 30000 a Ty masz mniejszy. Zapraszanie zależy od numeru i wysyłania ds, jak masz niski numer a wyślesz go  później to mogą Cię zaprosić później lecz to byś musiała wysłać go bliżej października lub później 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...