veronika Posted May 27, 2018 Report Share Posted May 27, 2018 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie prawa jazdy w USA - czy ktoś orientuje się czy osoby bez amerykańskiego obywatelstwa mogą podchodzić do egzaminu na prawo jazdy w USA (chodzi o stan Kalifornia) i mogą otrzymać liencję? Jestem posiadaczką wizy J-1 i posiadam numer Social Security (SNN). Czy takie amerykańskie prawo jazdy można "przerobić" w Polską licencję kiedy zda się polski egzamin teoretyczny? Z góry dziękuje za wszystkie infomacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patipitts Posted May 27, 2018 Report Share Posted May 27, 2018 Warunki i dokumenty wymagane do otrzymania prawa jazdy w Kaliforni: co do przerobienia amerykańskiego prawka na polskie- nie da sie, trzeba zdawać i teorie i praktykę, w USA sa troche inne niektore przepisy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 27, 2018 Report Share Posted May 27, 2018 Sprawdz sobie jakie wymagania ma twój stan bo to się bardzo różni. W jednym Stanie nie zrobisz prawa jazdy bez zielonej karty conajmniej. W drugim Stanie musisz mieć EAD. W innym samo ważne i94. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertNYc Posted May 27, 2018 Report Share Posted May 27, 2018 1 godzinę temu, veronika napisał: Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie prawa jazdy w USA - czy ktoś orientuje się czy osoby bez amerykańskiego obywatelstwa mogą podchodzić do egzaminu na prawo jazdy w USA (chodzi o stan Kalifornia) i mogą otrzymać liencję? Jestem posiadaczką wizy J-1 i posiadam numer Social Security (SNN). Czy takie amerykańskie prawo jazdy można "przerobić" w Polską licencję kiedy zda się polski egzamin teoretyczny? Z góry dziękuje za wszystkie infomacje W Kalifornii można otrzymać prawo jazdy, nie tylko bez GC, ale nawet bez SSN. Z tym ze będzie to prawo jazdy z adnotacją "Federal limits apply". A z tego co kiedyś wyczytałem, rzekomo można je wymienić na polskie prawo jazdy, bez konieczności zdawania egzaminu z jazdy. Wystarczy zdać teorię i przedstawić driving record z lokalnego DMV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.