sly6 Napisano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 14 minut temu, Konrad Stachowicz napisał: Nic nie pomoze ze mam 17 lat i 1 raz lece do usa ? Może nie beda sie czepiac:) Jak poczytasz różne historie to załatwisz sobie dokumenty w innym przypadku Twój wiek nie pomoże oraz że lecisz pierwszy raz.
Konrad Stachowicz Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 6 minutes ago, sly6 said: Jak poczytasz różne historie to załatwisz sobie dokumenty w innym przypadku Twój wiek nie pomoże oraz że lecisz pierwszy raz. Ale raczej taka zmiana z kursu jezyka na ktory mialem isc jeszce gdy wyrabialem wize na sierpień to jak na lotnisku powiem ze chce zwiedzac na przelomie czerwca/licpa to chyba nie bedzie to jakies podejrzane
Gość Napisano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 Jasne że może być problem. Oni w systemie mają że cel twojej wizyty konkurs językowy a ty nagle chcesz zwiedzać. Mogą pomyśleć że wykorzystałes pierwszy lepszy kurs żeby mieć większe szanse na wizę a teraz zmieniasz plany. Różnie bywa. Zależy na kogo trafisz na granicy.
Jackie Napisano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 Plany zawsze mogą się zmienić ale pamiętaj że w celu zdobycia wizy przedstawiałeś konkretne dokumenty na potwierdzenie celu wyjazdu do USA w określonym czasie. Co zrobisz jak urzędnik na lotnisku zapyta dlaczego przyleciałeś w czerwcu a nie w sierpniu? Powiesz ze masz 17 lat i lecisz pierwszy raz, więc nie ma w tym nic podejrzanego? Nie zaszkodzi mieć papiery na wszelki wypadek, tylko nie wyskakuj z nimi dopóki nie zapytaja.
Konrad Stachowicz Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 Jeśli zapyta sie o cel podróży powiem ze chciałbym zwiedzać może nie bedzie problemu a jesli zapyta dlacseg inny cel powiem ze zmienily sie plany i nie mialem jak leciec w sierpniu. O ile to go przekona...
Konrad Stachowicz Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 12 minutes ago, Roelka said: Jasne że może być problem. Oni w systemie mają że cel twojej wizyty konkurs językowy a ty nagle chcesz zwiedzać. Mogą pomyśleć że wykorzystałes pierwszy lepszy kurs żeby mieć większe szanse na wizę a teraz zmieniasz plany. Różnie bywa. Zależy na kogo trafisz na granicy. Dostałem 221g wysłałem dokument o tej szkole ze aplikuje sie tam. Gdy dostałem wize okazalo sie ze nie moge lecieć w tym czasie co jest na tej aplikacji.
Konrad Stachowicz Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 1 minute ago, Jackie said: Życzę ci jak najlepiej Dziękuję ! Mam nadzieję ze uda mi się moja podróż marzeń
Gość Napisano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 17 minut temu, Konrad Stachowicz napisał: Dostałem 221g wysłałem dokument o tej szkole ze aplikuje sie tam. Gdy dostałem wize okazalo sie ze nie moge lecieć w tym czasie co jest na tej aplikacji. W sumie już coś podejrzewali i dlatego prosili cię o dodatkowe dokumenty.. Daj znać jak poszło na granicy.
Konrad Stachowicz Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2018 Dziękuję za pomoc odezwe sie po kontroli ktora mam nadzieje ze przejde :p
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.