Kikoox Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 Witam. Ponieważ za parę miesięcy dostane wize IR-5 to będę wtedy chciała założyć wize dla mojego syna który ma 14 lat . I moje pytanie kest takie . Czy będzie on mógł ze mna pojechać do usa i tam legalnie się uczyć i mieszkać oraz czekać na ta wize ?Jeśli tak to jak?
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 A jak kto się stało że Pani syn nie dostanie takiej samej wizy?
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 W innym temacie jest napisane f2a teraz inni rodzaj wizy. Dlatego się pytam o dołączenie Pani syna do Pani petycji. Jeśli chodzi o wizę studencką to trzeba udowodnić że Pani syn wróci do Polski na czas a nie będzie czekać na pobyt stały w Stanach.
Xarthisius Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 11 minutes ago, sly6 said: A jak kto się stało że Pani syn nie dostanie takiej samej wizy? Bo IR5 jest dla rodzica USC i nie obejmuje przyszywanego rodzenstwa?
Kikoox Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 Poniewaz ja dostane wize IR-5 a moj syn F2A
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Xarthisius napisał: Bo IR5 jest dla rodzica USC i nie obejmuje przyszywanego rodzenstwa? Teraz to wyjaśnia wszystko.
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Kikoox napisał: Poniewaz ja dostane wize IR-5 a moj syn F2A Ok a teraz jak przekonać Konsula że jedzie do Mamy do tego maloletni i wróci że Stanów bo na tym polegają każde wizy nie imigracyjne
Gość Napisano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2018 Szanse raczej niewielkie ze względu na immigrant intent. Już nie mówiąc, że starając się o wizę studencką trzeba wykazać, że ma się na te naukę $$$.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.