Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Ponieważ za parę miesięcy dostane wize IR-5 to będę wtedy chciała założyć wize dla mojego syna który ma 14 lat . I moje pytanie kest takie .

Czy będzie on mógł ze mna pojechać do usa i tam legalnie się uczyć i mieszkać oraz czekać na ta wize ?Jeśli tak to jak?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A jak kto się stało że Pani syn nie dostanie takiej samej wizy?  

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

W innym temacie jest napisane f2a teraz inni rodzaj wizy.  Dlatego się pytam o dołączenie Pani syna do Pani petycji. 

Jeśli chodzi o wizę studencką to trzeba udowodnić że Pani syn wróci do Polski na czas a nie będzie czekać na pobyt stały w Stanach. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
11 minutes ago, sly6 said:

A jak kto się stało że Pani syn nie dostanie takiej samej wizy?  

Bo IR5 jest dla rodzica USC i nie obejmuje przyszywanego rodzenstwa?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

2 minuty temu, Xarthisius napisał:

Bo IR5 jest dla rodzica USC i nie obejmuje przyszywanego rodzenstwa?

Teraz to wyjaśnia wszystko. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 minutę temu, Kikoox napisał:

Poniewaz ja dostane wize IR-5 a moj syn F2A

Ok a teraz jak przekonać Konsula że jedzie do Mamy do tego maloletni i wróci że Stanów bo na tym polegają każde wizy nie imigracyjne 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Gość

Szanse raczej niewielkie ze względu na immigrant intent. Już nie mówiąc, że starając się o wizę studencką trzeba wykazać, że ma się na te naukę $$$. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×