Karolina39 Napisano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2018 Witam, we wrześniu wybieramy się całą firmą do NY, aby świętować X lecie firmy. Będzie to wyjazd turystyczny, ale za podróż płaci pracodawca. W pytaniu wniosku ds-160 „kto sponsoruje podróż?” Mam wpisać ze pracodawca? Czy nie będzie to wtedy wyglądało na podróż biznesową? A po drugie, mieszkam na stałe za granicą. W pytaniu o numer identyfikacyjny wpisałam pesel, ponieważ jest zalecane by wpisywać dane z paszportu a paszport jest polski, czy może mam wpisać numer który mam za granicą? Z góry dziękuję
sly6 Napisano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2018 Aby wyglądało na podróż biznesowa musiała byś mieć dodatkowe dokumenty że lecisz np na targi. Może być wpisany pracodawca. Możesz wpisać PESEL.
andyopole Napisano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2018 Dnia 27.08.2018 o 01:07, sly6 napisał: Aby wyglądało na podróż biznesowa musiała byś mieć dodatkowe dokumenty że lecisz np na targi. Może być wpisany pracodawca. Możesz wpisać PESEL. Nie, MOŻE ale powinna wpisać PESEL.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.