Polaczysko Napisano 12 Września 2018 Zgłoś Napisano 12 Września 2018 Witam z żona jesteśmy zgodni co do rozwodu. Chcemy to zrobić jak najkrótsza droga, najtańsza i najszybsza droga. Ślub brany w pl,. Mamy 2 dzieci. Wszystkie kwestie mamy dogadane i się z nimi zgadzamy. Moje pytanie brzmi: 1. Czy żeby wziąć rozwód w małżeństwie w którym są dzieci każda ze stron musi mieć adwokata czy wystarczy jeden? 2. Czy musimy iść do sądu skoro jesteśmy zgodni co do rozwodu? Można zrobić to w jakiejś instytucji? 3. Czy opieka współdzielona może być na określony czas? Np na kilka lat? 4. Jakie dokumenty musimy dostarczyć? Tematow jest mnóstwo, ale wszystkie podstarzałe, a prawo zmienia się non stop. jak jakieś pytanie wpadnie mi do głowy, postaram się je tutaj dodać. Czolem! M.
katlia Napisano 13 Września 2018 Zgłoś Napisano 13 Września 2018 Wszystkiego sie dowiesz przez Google. Wrzucaj "cheapest way to divorce in Illinois" i zacznij czytac.
Karolste Napisano 6 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 Ojciec zawsze lubił kobiety i samochody. Nie lubił domu. Bycie samcem alfa i zły przykład ojca z domu sprawiły, że nie udźwignął ciężaru ojcostwa i zaraz po moim urodzeniu znikał z domu. Kłótnie, awantury, niebezpieczne zachowania, wszystko to sprawiło, że rozwód był błogosławieństwem. Potem pojawiał się i znikał w moim życiu. Dopiero teraz, gdy jest stary i sił zaczyna brakować "zrozumiał, że rodzina jest ważna" parafrazując Stavrosa z Testosteronu.
Halyna Napisano 6 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2019 2 godziny temu, Karolste napisał: Ojciec zawsze lubił kobiety i samochody. Nie lubił domu. Bycie samcem alfa i zły przykład ojca z domu sprawiły, że nie udźwignął ciężaru ojcostwa i zaraz po moim urodzeniu znikał z domu. Kłótnie, awantury, niebezpieczne zachowania, wszystko to sprawiło, że rozwód był błogosławieństwem. Potem pojawiał się i znikał w moim życiu. Dopiero teraz, gdy jest stary i sił zaczyna brakować "zrozumiał, że rodzina jest ważna" parafrazując Stavrosa z Testosteronu. Czy mam rozumieć, że Twój wpis ma związek z pierwotnym postem??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.