ANBELLUCI Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 Witam, bardzo prosze o pomoc w dyskusji na temat wyjazdu z małoletnim dzieckiem na pobyt stały do Usa . Ojciec dziecka zgody nie wyraża ( ojciec nie ma ograniczonych praw. mieszka 400 km od nas odwiedza rzadko,alimenty reguluje ) . w usa mam narzeczonego który ma zieloną kartę . Wiem ,że Pozostaje mi tylko sąd . Czy sąd tu osoby którym udało się wyjechać z dzieckiem poprzez orzeczenie sądu ? czy są szanse ? ;/Pozdrawiam ANIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 A prawnika masz? skontaktuj się z organizacją kobieca i pokieruja ciebie co masz zrobić z prawem i wyrażeniem zgody. Bez dobrej wiedzy prawnej nic nie zrobisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 Tutaj masz taką organizacje https://cpk.org.pl Tak są osoby które mają zgodę i wyjeżdżają na stałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 17 minut temu, ANBELLUCI napisał: Witam, bardzo prosze o pomoc w dyskusji na temat wyjazdu z małoletnim dzieckiem na pobyt stały do Usa . Ojciec dziecka zgody nie wyraża ( ojciec nie ma ograniczonych praw. mieszka 400 km od nas odwiedza rzadko,alimenty reguluje ) . w usa mam narzeczonego który ma zieloną kartę . Wiem ,że Pozostaje mi tylko sąd . Czy sąd tu osoby którym udało się wyjechać z dzieckiem poprzez orzeczenie sądu ? czy są szanse ? ;/Pozdrawiam ANIA Masz jeszcze sporo czasu. Jeśli narzeczony chce cię sponsorowac to najpierw musicie być małżeństwem. Potem zaczynacie proces i dopiero dostaniesz wizę za jakieś 2 - 3 lata. Tyle trwa sponsorowanie małżonka przez posiadacza zielonej karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANBELLUCI Posted September 21, 2018 Author Report Share Posted September 21, 2018 5 minut temu, sly6 napisał: Tutaj masz taką organizacje https://cpk.org.pl Tak są osoby które mają zgodę i wyjeżdżają na stałe. DZIEKUJE BARDZO ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANBELLUCI Posted September 21, 2018 Author Report Share Posted September 21, 2018 17 minut temu, sly6 napisał: A prawnika masz? skontaktuj się z organizacją kobieca i pokieruja ciebie co masz zrobić z prawem i wyrażeniem zgody. Bez dobrej wiedzy prawnej nic nie zrobisz jeszcze nie mam prawnika, dopiero zaczynam się za to brać ..dlatego chciałam zobaczyć czy ktoś wyjechał poprzez sąd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 6 minut temu, ANBELLUCI napisał: jeszcze nie mam prawnika, dopiero zaczynam się za to brać ..dlatego chciałam zobaczyć czy ktoś wyjechał poprzez sąd ? Wyjezdzali i będą wyjeżdżać. Takiej zgody potrzebujesz aby wyrobić też paszport dla dziecka jeśli go nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 8 minut temu, ANBELLUCI napisał: jeszcze nie mam prawnika, dopiero zaczynam się za to brać ..dlatego chciałam zobaczyć czy ktoś wyjechał poprzez sąd ? Nie pisz już takich samych tematów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANBELLUCI Posted September 21, 2018 Author Report Share Posted September 21, 2018 oczywiście. liczę natomiast ,żę ktoś się wypowie kto tego doświadczył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.