RobertEL Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Napisano 15 Października 2018 chciałem założyć dziś konto w banku chase lecz dostałem odmowę ponieważ nie mam GC, z tego co czytałem to ma przyjść do 3 mies od wjazdu do US.. jestem tu 3 tyg.. ssn już dostałem. Znajomi mówią ze bez GC prawa jazdy również nie wyrobie. Prace już mam załatwiona, dziś byłem pierwszy dzień... ale oni tez proszą o nr konta w banku oraz ID... czy ja naprawdę muszę czekać aż przyjdzie zielona krata? Nie mogę załatwić tych spraw za pomocą paszportu?
mcpear Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Napisano 15 Października 2018 Myślę, że trafiłeś na niekompetentnego urzędnika w banku - pokaz mu ten link https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs Pięczątka na twojej wizie to twoja GC na przynajmniej 1 rok - na wizie powinieneś mieć napisane: UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR. To samo powinno dotyczyć prawa jazdy. Wołaj menadżera jak nie będą chcieli ci otworzyć konta, powiedz, że idziesz do konkurencji itp.
RobertEL Napisano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2018 2 minuty temu, mcpear napisał: Myślę, że trafiłeś na niekompetentnego urzędnika w banku - pokaz mu ten link https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs Pięczątka na twojej wizie to twoja GC na przynajmniej 1 rok - na wizie powinieneś mieć napisane: UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR. To samo powinno dotyczyć prawa jazdy. Wołaj menadżera jak nie będą chcieli ci otworzyć konta, powiedz, że idziesz do konkurencji itp. Ok. Dzięki! A jak się sprawa tyczy prawa jazdy?
Amy Napisano 16 Października 2018 Zgłoś Napisano 16 Października 2018 Jezeli chodzi o prawo jazdy to u mnie bez green card nie chcieli wyrobic, tak samo w banku otworzyć konto , ale co stan to obyczaj.
sly6 Napisano 16 Października 2018 Zgłoś Napisano 16 Października 2018 Godzinę temu, Amy napisał: Jezeli chodzi o prawo jazdy to u mnie bez green card nie chcieli wyrobic, tak samo w banku otworzyć konto , ale co stan to obyczaj. Czasami w innym biurze zrobią prawo jazdy mimo tego samego stanu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.