Skocz do zawartości

Konto w banku oraz prawo jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałem założyć dziś konto w banku chase  lecz dostałem odmowę ponieważ nie mam GC, z tego co czytałem to ma przyjść do 3 mies od wjazdu do US.. jestem tu 3 tyg.. ssn już dostałem. Znajomi mówią ze bez GC prawa jazdy również nie wyrobie. Prace już mam załatwiona, dziś byłem pierwszy dzień... ale oni tez proszą o nr konta w banku oraz ID... czy ja naprawdę muszę czekać aż przyjdzie zielona krata? Nie mogę załatwić tych spraw za pomocą paszportu?

Napisano

Myślę, że trafiłeś na niekompetentnego urzędnika w banku - pokaz mu ten link https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs

Pięczątka na twojej wizie to twoja GC na przynajmniej 1 rok - na wizie powinieneś mieć napisane: UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.

To samo powinno dotyczyć prawa jazdy. Wołaj menadżera jak nie będą chcieli ci otworzyć konta, powiedz, że idziesz do konkurencji itp.

Napisano
2 minuty temu, mcpear napisał:

Myślę, że trafiłeś na niekompetentnego urzędnika w banku - pokaz mu ten link https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs

Pięczątka na twojej wizie to twoja GC na przynajmniej 1 rok - na wizie powinieneś mieć napisane: UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.

To samo powinno dotyczyć prawa jazdy. Wołaj menadżera jak nie będą chcieli ci otworzyć konta, powiedz, że idziesz do konkurencji itp.

Ok. Dzięki! A jak się sprawa tyczy prawa jazdy?

Napisano

Jezeli chodzi o prawo jazdy to u mnie bez green card  nie chcieli wyrobic, tak samo w banku otworzyć konto , ale co stan to obyczaj.

Napisano
Godzinę temu, Amy napisał:

Jezeli chodzi o prawo jazdy to u mnie bez green card  nie chcieli wyrobic, tak samo w banku otworzyć konto , ale co stan to obyczaj.

Czasami w innym biurze zrobią prawo jazdy mimo tego samego stanu. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...