sqra90 Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 Cześć, mam pytanko. Czy ktoś wypożyczał samochód przez rentalcars? Czy bezpieczniej wypożyczyć bezpośrednio z wypożyczalni. Jakie ubezpieczenie polecacie wybrać?
mcpear Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 Odwiedzający mnie znajomi wypożyczali chyba ze 4 razy przez rentalcars w LAX. Wszystko działało. Musisz wykupić "Theft protection" i "Collision Damage Waiver". Generalnie jak będziesz przy stoisku z agentem przy odbiorze auta będzie Tobie on wciskał masę innych ekstra produktów i tłumaczył dlaczego to co masz jest za mało. Musisz się uzbroić w asertywność i być nieczułym na wszelkie argumenty sprzedającego.
sqra90 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 "Theft protection" i "Collision Damage Waiver" wykupuję przez rental czy już w wypożyczalni?
mcpear Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 Przeważnie w pakiecie jest to oferowanym przez rentalcars (tak było w przypadku moich znajomych) - jak nie oferują w ofercie w ramach pakietu to nie bierz takiej oferty bo później w wypożyczalni może być bardzo drogo
sqra90 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 Rozumiem, że ta opcja zawiera oba ubezpieczenia i to wystarczy by ze spokojną głową jeździć.
mcpear Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 Wg mnie tak - sprawdz co kryje sie pod linkiem "najwazniejsze informacje dotyczace twojego ubezpieczenia". Czasami szyby nie są objęte tym ubezpieczeniem jak pamiętam. Generalnie Alamo jest OK wypożyczalnią.
haneczka019 Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2019 10 godzin temu, sqra90 napisał: Cześć, mam pytanko. Czy ktoś wypożyczał samochód przez rentalcars? Czy bezpieczniej wypożyczyć bezpośrednio z wypożyczalni. Jakie ubezpieczenie polecacie wybrać? Tak, ja wypożyczałam. Na miejscu dobrałam tylko Roadside Assistance. Wszystko odbyło się bez żadnych większych problemów, no może poza problemami z moją kartą kredytową, ale to bardziej moje niedopatrzenie . Summa summarum, zadowolona byłam i z pośrednictwa rentalcars i z wypożyczalni (w moim przypadku Dollar).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.