Skocz do zawartości

Wypożyczenie samochodu w LA

sqra90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

mam pytanko.

Czy ktoś wypożyczał samochód przez rentalcars?

Czy bezpieczniej wypożyczyć bezpośrednio z wypożyczalni. Jakie ubezpieczenie polecacie wybrać?

Napisano

Odwiedzający mnie znajomi wypożyczali chyba ze 4 razy przez rentalcars w LAX. Wszystko działało. Musisz wykupić "Theft protection" i "Collision Damage Waiver". Generalnie jak będziesz przy stoisku z agentem przy odbiorze auta będzie Tobie on wciskał masę innych ekstra produktów i tłumaczył dlaczego to co masz jest za mało. Musisz się uzbroić w asertywność i być nieczułym na wszelkie argumenty sprzedającego.

Napisano

Przeważnie w pakiecie jest to oferowanym przez rentalcars (tak było w przypadku moich znajomych) - jak nie oferują w ofercie w ramach pakietu to nie bierz takiej oferty bo później w wypożyczalni może być bardzo drogo

Napisano

Wg mnie tak - sprawdz co kryje sie pod linkiem "najwazniejsze informacje dotyczace twojego ubezpieczenia". Czasami szyby nie są objęte tym ubezpieczeniem jak pamiętam. Generalnie Alamo jest OK wypożyczalnią.

Napisano
10 godzin temu, sqra90 napisał:

Cześć,

mam pytanko.

Czy ktoś wypożyczał samochód przez rentalcars?

Czy bezpieczniej wypożyczyć bezpośrednio z wypożyczalni. Jakie ubezpieczenie polecacie wybrać?

Tak, ja wypożyczałam. Na miejscu dobrałam tylko Roadside Assistance. Wszystko odbyło się  bez żadnych większych problemów, no może poza problemami z moją kartą kredytową, ale to bardziej moje niedopatrzenie ;). Summa summarum, zadowolona byłam i z pośrednictwa rentalcars i z wypożyczalni (w moim przypadku Dollar). 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...