Skocz do zawartości

Ściągniecie przez profesora w USA ( Jeden z najlepszych)

°K°

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W poprzednim dziale pisałem o wyjeździe z agencją, ale zastanawia mnie teraz fakt, moi rodzice mają znajomego profesora z USA, który wykłada matematyke w USA i czesto na świecie, zalicza się do 3 najlepszych matematyków w USA i do 10 najlepszych na świecie, czy jeżeli wyśle mi on zaproszenie bez problemu dostane wize ?

Dodam, że mam 17 lat.

No i teraz tak powiedzmy że on mnie tam ściaga, jeżykiem władam bardzo dobrze, niedługo będę przystepował do FCE lub do Tofela jeszcze się waham, i jak tam będzie wygladać spraw, jeżeli wyjade tam kiedy w polsce powinienem iść do 3 klasy LO, czy w stanach jakoś będę mógł sobie załatwić darmowe LO ? I odrazu do ostatniej klasy ? I czy będę mógł zdawać mature w USA i potem starać sięo studia w USA ?

Czy lepiej przez agencje ?

Napisano
niedługo będę przystepował do FCE lub do Tofela jeszcze się waham

No to sie lepiej dobrze zastanow, bo poziom trudnosci tych dwoch egzaminow jest bardzo rozny :D

Napisano

Dla mnie bez różnicy bo myśle zrobić odrazu 2 :D

to nie problem, bardziej myśle o tym czy będe mógł tam ukończyć LO i zaczac studia tak jak napisałem w poście w/w

Napisano
czy dostaniesz wize czy nie zalezy od urzednika w Ambasadzie,no chyba ze Twoj znajomy ma przyjaciol w Departamencie Stanu .

tutaj cię nie zrozumiałem ?

Przeczytałęś mojego posta do końca ?

Pytam się co jest lepsze o wize się nie martwie, tylko o to co bardziej się opłaca, więc jak chcesz pomóc to przeczytaj post jeszcze raz i wtedy się wypowiedz. :whoeva:

Napisano

hm zadales kilka pytan wiec odpowiedzialem Ci na temat wizy,co do reszty nie bede sie wypowiadal ..

a to pytanie Twoje :

"czy jeżeli wyśle mi on zaproszenie bez problemu dostane wize ? "

to o czym swiadczy?czy sie martwisz czy tez nie?

Napisano
hm zadales kilka pytan wiec odpowiedzialem Ci na temat wizy,co do reszty nie bede sie wypowiadal ..

a to pytanie Twoje :

"czy jeżeli wyśle mi on zaproszenie bez problemu dostane wize ? "

to o czym swiadczy?czy sie martwisz czy tez nie?

Oj wybacz, mój błąd, tego zdania tam nie powinno być.

Ale dzięki, że odpowiedziałeś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...