°K° Napisano 7 Września 2005 Zgłoś Napisano 7 Września 2005 Witam W poprzednim dziale pisałem o wyjeździe z agencją, ale zastanawia mnie teraz fakt, moi rodzice mają znajomego profesora z USA, który wykłada matematyke w USA i czesto na świecie, zalicza się do 3 najlepszych matematyków w USA i do 10 najlepszych na świecie, czy jeżeli wyśle mi on zaproszenie bez problemu dostane wize ? Dodam, że mam 17 lat. No i teraz tak powiedzmy że on mnie tam ściaga, jeżykiem władam bardzo dobrze, niedługo będę przystepował do FCE lub do Tofela jeszcze się waham, i jak tam będzie wygladać spraw, jeżeli wyjade tam kiedy w polsce powinienem iść do 3 klasy LO, czy w stanach jakoś będę mógł sobie załatwić darmowe LO ? I odrazu do ostatniej klasy ? I czy będę mógł zdawać mature w USA i potem starać sięo studia w USA ? Czy lepiej przez agencje ?
dagmarcia Napisano 7 Września 2005 Zgłoś Napisano 7 Września 2005 niedługo będę przystepował do FCE lub do Tofela jeszcze się waham No to sie lepiej dobrze zastanow, bo poziom trudnosci tych dwoch egzaminow jest bardzo rozny
°K° Napisano 7 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 7 Września 2005 Dla mnie bez różnicy bo myśle zrobić odrazu 2 to nie problem, bardziej myśle o tym czy będe mógł tam ukończyć LO i zaczac studia tak jak napisałem w poście w/w
°K° Napisano 11 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2005 Najlepsze forum o Usa Kadadzie itp... a naprawde nikt nie chce pomóc ?
sly6 Napisano 11 Września 2005 Zgłoś Napisano 11 Września 2005 czy dostaniesz wize czy nie zalezy od urzednika w Ambasadzie,no chyba ze Twoj znajomy ma przyjaciol w Departamencie Stanu .
°K° Napisano 11 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2005 czy dostaniesz wize czy nie zalezy od urzednika w Ambasadzie,no chyba ze Twoj znajomy ma przyjaciol w Departamencie Stanu . tutaj cię nie zrozumiałem ? Przeczytałęś mojego posta do końca ? Pytam się co jest lepsze o wize się nie martwie, tylko o to co bardziej się opłaca, więc jak chcesz pomóc to przeczytaj post jeszcze raz i wtedy się wypowiedz. :whoeva:
sly6 Napisano 11 Września 2005 Zgłoś Napisano 11 Września 2005 hm zadales kilka pytan wiec odpowiedzialem Ci na temat wizy,co do reszty nie bede sie wypowiadal .. a to pytanie Twoje : "czy jeżeli wyśle mi on zaproszenie bez problemu dostane wize ? " to o czym swiadczy?czy sie martwisz czy tez nie?
°K° Napisano 11 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2005 hm zadales kilka pytan wiec odpowiedzialem Ci na temat wizy,co do reszty nie bede sie wypowiadal ..a to pytanie Twoje : "czy jeżeli wyśle mi on zaproszenie bez problemu dostane wize ? " to o czym swiadczy?czy sie martwisz czy tez nie? Oj wybacz, mój błąd, tego zdania tam nie powinno być. Ale dzięki, że odpowiedziałeś.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.