Kuba_543 Posted March 10, 2019 Report Share Posted March 10, 2019 Cześć, wnioskuję o wizę B2 dla mnie i dla mojego dziecka (13lat r. 2006). Ja byłem wcześniej w stanach. (1 rok wiza pracownicza lata 90.), miałem też wizę turystyczną której nie użyłem. Dzisiaj próbuję się umówić na spotkanie z konsulem na stronie cgifederal. Dodałem syna jako osobę towarzyszącą - po dodaniu go kliknąłem dalej i przeniosło mnie na stronę z pytaniem czy mam 80lat. Odpowiedź nie. Następna strona - czy osoba ubiegająca się o wizę ma poniżej 14lat. Nie wiedziałem co zaznaczyć - ja mam 50lat a syn ma 13. Po chwili namysłu zaznaczyłem tak. Na screenie wyświetliło mi się to: . Nie wiem co zaznaczyć i proszę o odpowiedź czy w poprzednim pytaniu zaznaczyłem poprawnie odpowiedź tak. Dziekuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted March 10, 2019 Report Share Posted March 10, 2019 Umów siebie osobno a dziecko osobno. U siebie zaznacz NIE u dziecka zaznacz TAK. Wtedy dziecko uzyskać może wizę bez wizyty w konsulacie. Jak chcesz koniecznie iść razem do ambasady (np pokazać dziecku jak ambasada wygląda) to musisz zaznaczyć "NIE" i wtedy oboje razem pójdziecie na spotkanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_543 Posted March 10, 2019 Author Report Share Posted March 10, 2019 Czyli jak zaznacze nie, to ide na rozmowe do ambasady. Dziecko rozmawia z konsulem razem ze mną? Czy nie. A na tym screenie mam wybrać Interview Waiver czy spotkanie jak chce isc z synem do ambasady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted March 10, 2019 Report Share Posted March 10, 2019 Ten screen jest błędny zaznaczyłeś, że masz poniżej 14 lat a masz 50. Jak zaznaczysz NIE to idziesz na rozmowę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_543 Posted March 10, 2019 Author Report Share Posted March 10, 2019 No tak, zaznaczyłem, że mam poniżej 14. Czyli jeżeli chce isć na rozmowe z synem: dodaje syna jako osobe towarzyszącą, klikam nie przy pytaniach o wiek, klikam nie przy pytaniu o ostatnia wize i wybieram sposob transportu paszportu. Dobrze myśle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted March 10, 2019 Report Share Posted March 10, 2019 chyba tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_543 Posted March 12, 2019 Author Report Share Posted March 12, 2019 Cześć, właśnie próbowałem zapłacić za spotkanie i wyskoczył błąd: Your transaction couldnt be processed. Karta Visa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 Limit transakcji internetowych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.