kuwnal Napisano 22 Marca 2019 Zgłoś Napisano 22 Marca 2019 Czy orientuje sie ktos gdzie moge zrobic zdjecia do paszportu polskiego w Waszyngtonie D.C? Wymiary do Polskiego i Amerykanskiego paszportu sa inne a obecnie tu mieszkam i musze wyrobic nowy paszport...
Jackie Napisano 23 Marca 2019 Zgłoś Napisano 23 Marca 2019 Ja robiłam zdjęcia do polskiego paszportu w Walgreens. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba wydrukowałam wymiary ze strony polskiego konsulatu. Nie było problemu.
andyopole Napisano 23 Marca 2019 Zgłoś Napisano 23 Marca 2019 Chodziłem i pytałem kto potrafi zrobić zdjęcie do paszportu UE. W końcu w Rite Aid zleciało się z pół załogi, przeanalizowali swój podręcznik i stwierdzili że wiedza jak. Zrobili, ale takie blade że bałem się iż konsulowie, którzy osobiście pofatygowałli się do Portland OR żeby mi wyrobić nowke paszport zdjecie odrzucą, ale przyjeli. Natomiast gdy probuje odprawic sie w kiosku, scaner nie czyta. Podobno teraz konsulowie z Los Angeles jeżdżą w teren że swoim fotopstrykiem, tak chyba lepiej bo wszystko i tak idzie cyfrowo. Dowiedz się, może na East Coast też już taka technika dotarła.
kuwnal Napisano 24 Marca 2019 Autor Zgłoś Napisano 24 Marca 2019 Konsulowie moze i jezdza w teren, ale w siedzibach (czyt. w konsulacie w D.C.) nie ma mozliwosci zrobienia zdjec. Znalazlam dwa punkty w D.C., gdzie podobno moga zrobic takie, ktore bedzie zaakceptowane, ale nie chcialam czekac i probowac robic zdjec 2 dni przed wizyta /mieszkam w Oklahomie/. W Walgreens lub CVS jakosc zdjec jest bardzo slaba i nie wiem czy nawet jesli zdolam je prawidlowo wyciac (niestety, wydruk bez "ramek") to nie wiem czy nie powiedza ze zdjecia sa za jasne/ za malo ostre/ zbyt widoczna pixelizacja/ albo ze mam refleksy na twarzy... Dziekuje za podpowiedzi!
andyopole Napisano 24 Marca 2019 Zgłoś Napisano 24 Marca 2019 Ja swojego nie wycinalem. Przeniosłem takie jakie mi dali w Rita Aid. Konsul wziął nożyczki i sam ustalił rozmiar. Może dlatego że to młode sympatyczne chłopaki jeżdżą w teren.
pepeaz Napisano 25 Marca 2019 Zgłoś Napisano 25 Marca 2019 http://www.photoid.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=29:jak-zrobic-fotografie-do-paszportu-domowym-sposobem&catid=10&Itemid=112 Zrob wg tej strony, wgraj na flash drive i idz wydrukowac do Walgreens
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.