Lmajgier Napisano 30 Marca 2019 Zgłoś Napisano 30 Marca 2019 Witajcie dwa tygodnie temu założyłem spółkę w stanach zjednoczonych, posiadam wizę turystyczna. Pytanie moje brzmi, czy w momencie gdy moja spółka będzie generować zyski w stanach mogę ubiegać się o wizę biznesowa bądź inna taka abym mógł wyjechać do stanów na dłużej nizeli pol roku? Mam plan co do rozwoju firmy ale to wymaga stałego pobytu w stanach. Czy ma ktoś doświadczenie w tej kwestii?
sly6 Napisano 30 Marca 2019 Zgłoś Napisano 30 Marca 2019 Godzinę temu, Lmajgier napisał: Witajcie dwa tygodnie temu założyłem spółkę w stanach zjednoczonych, posiadam wizę turystyczna. Pytanie moje brzmi, czy w momencie gdy moja spółka będzie generować zyski w stanach mogę ubiegać się o wizę biznesowa bądź inna taka abym mógł wyjechać do stanów na dłużej nizeli pol roku? Mam plan co do rozwoju firmy ale to wymaga stałego pobytu w stanach. Czy ma ktoś doświadczenie w tej kwestii? Zatrudnisz prawnika i da się.
Lmajgier Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2019 A czy masz kontakt do jakiegoś prawnika z którym mógłbym zacząć rozmowy na ten temat? czytałem o wizie B-5 ale kwota tam podana jest troszkę wyższaniżeli to cojachcę zainwestować.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.