silence Napisano 3 Maja 2019 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Kochani...pomożcie...jak dlugo trwa rozpatrzenie wniosku wizowego? Rozumiem, że 30 dni czeka sie na spotkanie z konsulem a potem? jak dlugo jestem bez paszportu? pytam bo dzis wypelnilam wnioski i mam spotkanie z konsulem 10 czerwca...ale jak dlugo potem bede bez paszportu?? Dziekuje z calego serca
andyopole Napisano 3 Maja 2019 Zgłoś Napisano 3 Maja 2019 Na spotkanie z konsulem nie ma jakiegos urzedowego terminu oczekiwania, to zalezy od pory roku, teraz jest sezon wiec pewnie kolejka sie wydluzyla. Zazwyczaj decyzja zapada na spotkaniu a paszport otrzymuje sie po kilku dniach. Bywa ze biurokracja amerykanska wydluza procedure I wtedy moze trwac, ale to rzadkie przypadki.
Mamon Napisano 22 Września 2019 Zgłoś Napisano 22 Września 2019 Mój kolega ostatnio pobił rekord: rozmowę z konsulem miał o 9:30, a paszport odebrał o 11:00, bezpośrednio z ambasady Uzasadnienie: pilna podróż służbowa, firma kupiła bilet na samolot, z wylotem następnego dnia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.