WalkerUS Napisano 7 Maja 2019 Zgłoś Napisano 7 Maja 2019 Witam mam problem ponieważ z pośpiechu nie zdążyłem wybrać oszczędności w amerykańskim banku. Konto posiadam w Citizens Bank czy jest jakaś możliwość przesłania pieniędzy z US do PL w korzystnej formie, nie wspominam o wybieraniu z ATM bo to jest oszustwo, sprawdzałem kurs w worldwide ATM i kurs kupna dolara 3,40 gdzie na rynku jest obecnie 3,82. Być może ktoś zna jakiś dobry bezpieczny serwis aby sobie przelać środki i nie stracić na prowizjach zbyt dużo. Próbowałem przelać bezpośrednio z banku ale nawet nie da się wbić naszych kodów SWIFT albo IBAN bo bank Citizens wymaga jedynie numeru konta oraz tzw. routing number??? Jakieś porady proszę o pomoc
andyopole Napisano 7 Maja 2019 Zgłoś Napisano 7 Maja 2019 Masz karte do bankomatu? Wybierz w Polsce "ze sciany" I juz.
vlade Napisano 8 Maja 2019 Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 Ile tego jest, moze paypal wystarczy? Zeby zrobic przelew z konta w stanach musisz byc fizycznie obecny w placowce i wypelnic mase papierkow.
georg700 Napisano 9 Maja 2019 Zgłoś Napisano 9 Maja 2019 Paypal ma ograniczenie około 1200 dolarów, można to zrobić dwukrotnie. Potem już komplikacje, chcą papiery typu kopia aktu urodzenia Waszego chrześniaka. Za to kurs był o wiele lepszy niż w Western Union.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.