Skocz do zawartości

Wyjazd za kilka lat

Marvel25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! piszę do was bo informacji na temat emigracji, zielonej karty, wiz  jest tyle że człowiek sam już nie wie o co chodzi. Chciałbym w przyszłości wyemigrować do stanów zjednoczonych do pracy, w Nowym Jorku (nie wiem dokładnie gdzie) mieszka od ponad 30 lat siostra mojego ojca i jest tam chyba dentystką( piszę o tym ponieważ słyszałem że jak ma się rodzinę w USA to łatwiej się tam dostać, ale nie wiem czy to prawda czy to po prostu mit który gdzieś usłyszałem).  Ja pracuje jako monter struktur lotniczych( aircraft assembler ) mam ukończoną szkołę średnią techniczną i niedługo przymierzam się do zdania egzaminu FCE (B2) z języka Angielskiego, dodatkowo uczę się języka Niemieckiego. Mam pokończone kilka kursów i szkoleń związanych z obróbką skrawaniem (CNC) jednak poszedłem w stronę montera lotniczego.  I teraz moje pytanie, czy w ogóle mam jakąś szansę dostać się do stanów żeby rozpocząć tam pracę montera lotniczego? pewnie problemem i dużym minusem będzie brak wyższego wykształcenia w moim przypadku, co powinienem zrobić żeby zwiększyć swoją szansę?

Napisano

Szanse masz jezeli:

* wygrasz GC w loteri
* ozenisz sie z amerykanka/amerykaninem
* jestes sponsorowany na wize pracownicza przez firme ktora potem zalatwia ci GC

W twojej sytuacji, to sa jedyne sposoby emigracji. Zadne kursy czy siostra twojego ojca nie pomoga.  

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...