Booster Napisano 24 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2019 Hej, wybieram się do USA z dronem Mavic Mini (waży 249g) a zatem nie podlega rejestracji w stanach? Czy na pewno? Mogę bez obaw latać nim i nagrywać? Jeśli tak to proszę napisać mi w jakich MIEJSCACH NIE MOŻNA. Chodzi o to, że w UE jeśli dron ma ponad 250g to nie można latać nad budynkami, ludźmi itp. w przypadku drona, który ma mniej niz 250g moge latac tak naprawde gdzie chcę, jak to sie ma do prawa USA? Dziękuje :)
motorolnik Napisano 24 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2019 Większość Nowego Jorku to klasa B przestrzeni powietrznej. Jest pięć miejsc gdzie można jednak bez przeszkód operować dronem: Calvert Vaux Park in Brooklyn Marine Park in Brooklyn Flushing Meadows Corona Park in Queens Forest Park in Queens La Tourette Park (Greenbelt) on Staten Island W pozostałych miejscach należy mieć permit. W ogólności całego USA temat jest bardzo dobrze przedstawiony w wynikach szukania w google.
agatenka Napisano 25 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2019 13 godzin temu, Booster napisał: Hej, wybieram się do USA z dronem Mavic Mini (waży 249g) a zatem nie podlega rejestracji w stanach? Czy na pewno? Mogę bez obaw latać nim i nagrywać? Jeśli tak to proszę napisać mi w jakich MIEJSCACH NIE MOŻNA. Chodzi o to, że w UE jeśli dron ma ponad 250g to nie można latać nad budynkami, ludźmi itp. w przypadku drona, który ma mniej niz 250g moge latac tak naprawde gdzie chcę, jak to sie ma do prawa USA? Dziękuje Teoretycznie nie musisz go rejestrować, ale mozesz bo to tylko $5 a jak Cie ktos zapyta nie bedziesz sie musial tlumaczyc. O miejsca niedozwolone raczej bym sie nie martwila, mapy w najnowszych Dji'ach dzialaja swietnie i dron nie wzniesie sie w miejscach niedozwolonych (lub w nie nie wleci). Generalnie wszystkie parki narodowe i centra dużych miast sa poza zasięgiem Najbardziej dokładne "no fly zones" znajdziesz w aplikacji , a tutaj masz podgląd: https://www.dji.com/flysafe/geo-map "Despite being a smaller drone, the Mini is still equipped with geo-fenced restrictions, so it won't fly in No-Fly zones."
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.