karojanko Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Witajcie! Mam pytanie odnośnie loterii wizowej. Dowiedziałam się o niej na początku tego roku z filmiku na YouTubie. Pokazane było w nim, jak wypełnić formularz. Dziś chciałam wziąć udział i widzę, że trzeba podać nr paszportu, a ja go nie posiadam. Na filmiku nie było mowy o paszporcie. Filmik był z 2018r. Dowiedziałam się, że paszport obowiązkowy jest od 2019r. Czy można wziąć udział w loterii bez paszportu? Myślałam, żeby w poniedzialek pojechać złożyć wniosek o paszport tymczasowy. Ale czy wyrobią go w ciągu jednego dnia? Szczerze wątpie. Loteria trwa do 10.11, bodajże do godziny 18. Bardzo proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 To juz chyba "po ptokach". Tymczasowy chyba nie może być a zwykłego nie wiem, raczej się nie uda zrobic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Paszport jest obowiązkowy i bez niego nie da się aplikować. Także trochę się spóźniłaś w tym roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczevski Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 Tak jak padło wyżej, paszport musi być. Wyrabiałem specjalnie w tym roku i odbyło się to naprawdę ekspresowo - wniosek w piątek, w środę albo czwartek już paszport odebrany, ale tak czy tak za późno ogarnęłaś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karojanko Posted November 9, 2020 Author Report Share Posted November 9, 2020 Bylam dzis zapytac o paszport tymczasowy i nie uda sie wyrobic w ciagu jednego dnia Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc Wezme udzial w przyszlym roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.