kubaz Posted November 27, 2020 Report Share Posted November 27, 2020 Cześć, zastanawiam się czy jest tu gdzieś na forum, albo w internetach miejsce gdzie ludzie, którzy wygrali w loterii wizowej, chętnie poznaliby kogoś i polecieli razem za ocean bo nie mają z kim wylecieć do USA, a wiadomo, w 2 czy więcej osób lepiej i raźniej niż samemu. Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted November 27, 2020 Report Share Posted November 27, 2020 Problem polega na tym, ze kazdy jest inny, ma inne miejsce docelowe, potrzeby w USA, potrzeby w Polsce... cos takiego byloby bardzo trudne do skoordynowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz Posted November 28, 2020 Author Report Share Posted November 28, 2020 Jeśli o mnie chodzi to mógłbym się dostosować. Wiadomo, że mam swoje wypatrzone z grubsza miejsce jednak jeśli znalazła by się chętna osoba to mógłbym nieco skorygować swoje miejsce docelowe i inne preferencje byleby mieszkać w tym samym miejscu albo w pobliżu i pomagać sobie wzajemnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvgda Posted November 28, 2020 Report Share Posted November 28, 2020 ja ogólnie szukam kogoś do podróży ale raczej tylko na czas kwarantanny w strefie non schengen i lotu do US. Jest na FB grupa couples separated by travel ban czy coś w tym stylu i tam można znaleźć kogoś do podróży. Myśle ze znaleźć kogoś tak żeby emigrować w to samo miejsce, wynająć mieszkanie czy coś to raczej będzie ciężko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaz Posted November 30, 2020 Author Report Share Posted November 30, 2020 Z czego to wynika, że będzie ciężko? Chodzi o nieufność wobec obcych? Wiadomo, że od razu prosto z neta nie zapakujemy się do samolotu i nie polecimy w miejsce docelowe. Proponowałbym najpierw co najmniej raz lub kilka spotkać się jeszcze w Polsce na neutralnym terenie i zapoznać z grubsza. To moim zdaniem optymalne rozwiązanie. Ja będę szukał kogoś jeśli zostanę wylosowany w DV2022 (jeśli w ogóle się uda) więc już raczej epidemia będzie w odwrocie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebol83 Posted November 30, 2020 Report Share Posted November 30, 2020 @kubaz jak bede i ja wylosowanhy w tej samej loterii, to wiem kogo szukac na wspolna wycieczke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.