Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może coś doradzicie. Próbuję się skontaktować z ambasadą. Maile wysłane 3-4 tygodnie temu brak odpowiedzi. Dzwoniąc odbiera pani z Ukrainy, która nie umie doradzić i jedyne co słyszę to proszę wysłać email. Termin coraz bliżej a ja jestem w d*upie. Macie jakiś dodatkowy numer bądź email na który odpisują...?

Napisano
4 godziny temu, 9kk napisał:

A z ciekawości ile płaciliście za badania w Krk? I ile trwała wizyta u lekarza w Krakowie?

W warszawie było tak:

120- klatka piersiowa

40- krew

300 - konsultacja lekarska

100 - badanie moczu

Cen szczepień nie znam bo nie musiałam się szczepić.

Dzień dobry, jesln

4 godziny temu, 9kk napisał:

A z ciekawości ile płaciliście za badania w Krk? I ile trwała wizyta u lekarza w Krakowie?

W warszawie było tak:

120- klatka piersiowa

40- krew

100 - badanie moczu

Witam was, jeśli chodzi i szczepienie na covid jest wymagane ? 

Napisano
57 minut temu, Wiwo napisał:

Do osób które miały badania i wizytę u lekarza w Warszawie!!! Po jakim czasie odpisują na maila ? Da się ta w ogóle dodzwonić? 

mam to samo, ciągle zajęte a jak już jest sygnał to nie odbierają :/

Osoby, którym udało się dodzwonić, pisaliście, ze trzeba maila wysłać? Jakiegoś konkretnego? dane osobowe? case number etc?
czy po prostu imię i nazwisko i info o co chodzi? :)

Pytanko o ustraveldocs - po wybraniu polski nie bardzo mogę znaleść miejsce do ustalenia co z paszportami (bo z tego co rozumiem po to jest ta strona?)
W innym miejscu na forum znalezłem, ze trzeba się zarejestrować na  (w tym samym celu), ale tam analogicznie jak wyżej, nic takiego nie znalazłem :/

help :(

Napisano
8 minut temu, tereus napisał:

mam to samo, ciągle zajęte a jak już jest sygnał to nie odbierają :/

Osoby, którym udało się dodzwonić, pisaliście, ze trzeba maila wysłać? Jakiegoś konkretnego? dane osobowe? case number etc?
czy po prostu imię i nazwisko i info o co chodzi? :)

Pytanko o ustraveldocs - po wybraniu polski nie bardzo mogę znaleść miejsce do ustalenia co z paszportami (bo z tego co rozumiem po to jest ta strona?)
W innym miejscu na forum znalezłem, ze trzeba się zarejestrować na  (w tym samym celu), ale tam analogicznie jak wyżej, nic takiego nie znalazłem :/

help :(

edit:

znalazłem, jednak nie wiem jaki rodzaj visy wybrac? dv1 oraz spouse dla dv1 (małzonka)?

Napisano
W warszawie było tak:
120- klatka piersiowa
40- krew
100 - badanie moczu

Konsultacja lekarska tyle samo - 300 zł.
RTG + krew (testy kiłowe) - 67,50 zł
Jeszcze mamy umówione badanie na gruźlicę dla córki (wymagane dla dzieci między 2-14 lat), które ma kosztować ok. 200 zł.
Innych badań nie musieliśmy robić, obeszło się też bez szczepień (Tdap odświeżyliśmy sami niedawno).
  • Upvote 1
Napisano

Czy ktoś się orientuje czy szczepionką Novavax na covid można zaszczepić dwoma dawkami tego samego dnia? bo rozumiem że muszą być dwie dawki czy wystarczy jedna?