Roelka v.2 Napisano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 25 minutes ago, mcpear said: Oj Roelka zdecydowanie napisała NIe. Może jest coś czego nie wiem. Ale chyba jednak można. Jak chcesz latać w te i na zad. Czyli przylatujeszm występujesz o reentry, lecisz do Polski, albo gdziekolwiek indziej, oni ci wyznaczają biometric appointment i informują Ciebie listownie. Ktoś w twoim imieniu ten list odbierze i ty na ten appointment przylatujesz. Kto bogatemu zabroni? Scenariusz chyba jest zgodny ze sztuką Wedlug mnie opuszczenie USA bez zrobienia biometrics rowna sie z porzuceniem petycji. Podobnie jest w przypadku Advance Parole przy AOS. 2 Cytuj
Aswagandha Napisano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 W dniu 19.06.2022 o 19:07, Xarthisius napisał: Na maila. Ten watek dotyczy loterii wizowej, a nie sponsorowania rodzinnego. To gdzie przychodzi powiadomienie, jak wizja jest sponsorowana F2b ? Cytuj
9kk Napisano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 Czy po wizycie w ambasadzie i wizycie u lekarza można "wstrzymać proces" o cały miesiąc? czy lepiej tego nie robić? Chodzi o sytuacje gdzie brakuje certyfikatu dla lekarza więc lekarz nie może przesłać badań do ambasady. Cytuj
Jacek87 Napisano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 Szukam informacji na temat tego, czy da się zrobić te biometric szybciej, gdyż we wrześniu mamy ważne terminy w PL i musimy być z powrotem. Czy ktoś kojarzy może taką możliwość? Znalazłem coś takiego: "To expedite a biometrics appointment, call the USCIS Contact Center, say “Place Expedite Request” or “Expedite Biometrics Appointment” and request the Tier 1 representative escalate your call to a Tier 2 USCIS Officer." oraz na jednej stronie (https://www.avvo.com/legal-answers/walk-in-without-biometrics-appointment--3685879.html) jest coś takiego: q: "I submitted my I751 and I got the letter I797 with the extention for a year. Notice date is 05/30/2018 and I still didn't get the biometrics appointment notice. I need to travel outside the country and I'm wondering how can I proceed? Do I have to wait for biometrics? Do they take walk-in appointments for biometrics if I don't have the letter? " a: "Yes, simply appear at the ASC without an appointment letter and you will be taken out of turn, given that need to travel now. Don't worry. Routine. " i drugie: "Do they take walk-in appointments for biometrics if I don't have the letter? " Yes, they will. Simply "walk-in" to the ASC, with your I-751 case filing receipt, your passport and proof of impending travel (date certain reservation) and you should be OK. Ask to see a Supervisor when you walk-in to the ASC. Bon voyage!" Czy ktoś mógłby to potwierdzić czy taka opcja jest możliwa? Cytuj
Xarthisius Napisano 21 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 @Jacek87 tak, mozna probowac walk-in, ale nie jest powiedziane czy Ci pozwola. O expedite samego bio nie slyszalem. Calosc mozna sprobowac expedite I moze to skutkowac szybszym zaproszeniem do ASC, ale watpie. Zamiast dumac skladaj papiery. Do wrzesnia jeszcze 10 tygodni... Cytuj
Xarthisius Napisano 21 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 2 hours ago, 9kk said: Czy po wizycie w ambasadzie i wizycie u lekarza można "wstrzymać proces" o cały miesiąc? czy lepiej tego nie robić? Chodzi o sytuacje gdzie brakuje certyfikatu dla lekarza więc lekarz nie może przesłać badań do ambasady. Nie rozumiem pytania. Jak mialas interview bez badan to jestes na AP I juz masz "wstrzymany proces"... Cytuj
9kk Napisano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 1 minutę temu, Xarthisius napisał: Nie rozumiem pytania. Jak mialas interview bez badan to jestes na AP I juz masz "wstrzymany proces"... tak, miałam interview bez badań, potem poszłam do lekarza który musi wstrzymać moje badania przed wysłaniem do ambasady bo brakuje mi sczepienia. Więc pytanie, nie będzie z tym żadnego problemu że badania dotrą około miesiąc po interview do ambasady? Cytuj
Xarthisius Napisano 21 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 Numery które poszły do WRW na sierpień: https://gist.github.com/Xarthisius/5f5c340a61b428ec8b29676c25de4f4e Jak widać jednak wyraźna mieszanka "po kolei" i "DQ date".... 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 21 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 16 minutes ago, 9kk said: tak, miałam interview bez badań, potem poszłam do lekarza który musi wstrzymać moje badania przed wysłaniem do ambasady bo brakuje mi sczepienia. Więc pytanie, nie będzie z tym żadnego problemu że badania dotrą około miesiąc po interview do ambasady? Będzie, czy nie będzie, nie specjalnie masz na to wpływ. Musiałoby zabraknąć wiz, żeby stanowiło to problem. 1 Cytuj
alcomindz. Napisano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2022 15 minut temu, Xarthisius napisał: Numery które poszły do WRW na sierpień: https://gist.github.com/Xarthisius/5f5c340a61b428ec8b29676c25de4f4e Jak widać jednak wyraźna mieszanka "po kolei" i "DQ date".... Jak myślisz ile razy jeszcze będą rozsyłane zaproszenia, raz? Nadal nie jestem w stanie pojąć jak wyższy numer z później wysłanym ds mógł dostać już zaproszenie a ja nie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi