Skocz do zawartości

DV 2022 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, ala2022 napisał:

jak masz możliwość to załatw i-134. jeśli nie, to oszczędności ok. $20k na osobę dla pewności. Jesteś sama, czy z rodzinà? Słyszałam o 4osobowej rodzinie w Sztokholmie, która miała $20k i to było za mało, ale wybierali się do NY, gdzie jest drogo. Więc zależy ile osób jest w sprawie, gdzie jedziesz/jedziecie, czy masz propozycję pracy itp.

mam kase ale na polskim koncie i nie wiem jak oni zareaugja na to polskie konto, 

mi sie wydaje ze to raczej normalne, ze Polak ma oszczednosci na polskim koncie :) nawet jezeli mieszka za granica...

dunskie tez tam mam i cos tam pokaze, ale jednak to bardziej majace wplyw to jest moje polskie konto, wiec dlatego mam tu tylko watpliwosci, czy to przelewac na dunskie, tylko po to zeby pokazac... 

• Odpowiedzi 2,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Pisałam do ambasady wrw w piątek dostałam odpowiedź

Public Response: Szanowna Pani,

Dziękujemy za otrzymaną korespondencję.

Państwa sprawa jest nadal w KCC. Otrzymaliśmy już z KCC wszystkie sprawy DV umówione na wrzesień w Warszawie. Niestety Państwa sprawy nie ma wśród tych umówionych.

Tylko KCC ma prawo umawiać sprawy DV, biorąc pod uwagę numer rankingowy sprawy oraz datę otrzymania od Państwa wypełnionych podań wizowych DS-260.

Ambasada nie ma prawa ingerować w proces umawiania spraw w KCC, ani prosić o przesłanie nam spraw poza obowiązującą kolejką.

Przykro nam, że nie będziecie Państwo mogli skorzystać z wygranej w loterii DV-2022.
Pod koniec września Departament Stanu powinien ogłosić kolejny program DV-2024. Zachęcamy do wzięcia udziału w nowym programie.

Z poważaniem,

Sekcja Wiz Imigracyjnych
Ambasada USA w Warszawie

/eo

Także chyba nie ma się już co łudzić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
3 godziny temu, Justyna234 napisał:

mam kase ale na polskim koncie i nie wiem jak oni zareaugja na to polskie konto, 

mi sie wydaje ze to raczej normalne, ze Polak ma oszczednosci na polskim koncie :) nawet jezeli mieszka za granica...

dunskie tez tam mam i cos tam pokaze, ale jednak to bardziej majace wplyw to jest moje polskie konto, wiec dlatego mam tu tylko watpliwosci, czy to przelewac na dunskie, tylko po to zeby pokazac... 

a możesz wziàć wyciàg z polskiego po angielsku, podpisany z pieczàtkà banku? 

Jeśli nie to przelej i weź wyciàg podpisany z pieczàtkà z duńskiego. Nie ryzykowałabym z dokumentami, szczególnie, jeśli napisali, że chcà potwierdzenie. 

Napisano
2 godziny temu, ewsco napisał:

Państwa sprawa jest nadal w KCC. Otrzymaliśmy już z KCC wszystkie sprawy DV umówione na wrzesień w Warszawie. Niestety Państwa sprawy nie ma wśród tych umówionych.

Tylko KCC ma prawo umawiać sprawy DV, biorąc pod uwagę numer rankingowy sprawy oraz datę otrzymania od Państwa wypełnionych podań wizowych DS-260.

Ambasada nie ma prawa ingerować w proces umawiania spraw w KCC, ani prosić o przesłanie nam spraw poza obowiązującą kolejką.

Przykro nam, że nie będziecie Państwo mogli skorzystać z wygranej w loterii DV-2022.
Pod koniec września Departament Stanu powinien ogłosić kolejny program DV-2024. Zachęcamy do wzięcia udziału w nowym programie.

Z poważaniem,

Sekcja Wiz Imigracyjnych
Ambasada USA w Warszawie

/eo

O rany... Nawet nie wiesz jak mi przykro. :( Bardzo Wam współczuję! Podobna sytuacja niestety jak w przypadku kilku innych osób, w ubiegłym roku na przykład była dziewczyna o nicku @Padme, pamiętam że też walczyła dzielnie do końca i bardzo jej kibicowałam. 

Ale to nie koniec świata i tego Wam życzę, wszystkim którym się nie udało tym razem: żebyście się nie załamywali tylko walczyli o swoje marzenia. Będą kolejne loterie, kolejne szanse, a jeśli sie nie uda - to swiat jest duży i na pewno każdy w nim znajdzie swoje miejsce. :)

Powodzenia w kolejnej edycji! 

Napisano
O rany... Nawet nie wiesz jak mi przykro.  Bardzo Wam współczuję! Podobna sytuacja niestety jak w przypadku kilku innych osób, w ubiegłym roku na przykład była dziewczyna o nicku [mention=119915]Padme[/mention], pamiętam że też walczyła dzielnie do końca i bardzo jej kibicowałam. 
Ale to nie koniec świata i tego Wam życzę, wszystkim którym się nie udało tym razem: żebyście się nie załamywali tylko walczyli o swoje marzenia. Będą kolejne loterie, kolejne szanse, a jeśli sie nie uda - to swiat jest duży i na pewno każdy w nim znajdzie swoje miejsce.
Powodzenia w kolejnej edycji! 

Nie będę już brała udziału, bo moja córka kończy w 24 roku 21 lat a nie wyobrażam sobie wyjechać bez niej :(

Napisano
3 godziny temu, ewsco napisał:

Z poważaniem,

Sekcja Wiz Imigracyjnych
Ambasada USA w Warszawie

/eo

Witam,czy w mailu do ambasady zapytałaś po prostu czy Twoja sprawa trafiła do nich z KCC??adres e-mail wzięłaś ze strony ambasady? Mój numer cn 24xxx,ds wysłany we wrześniu i też cisza.Wolałabym już wiedzieć 

Napisano
13 godzin temu, ewsco napisał:

Z poważaniem,

Sekcja Wiz Imigracyjnych
Ambasada USA w Warszawie

/eo

Pociesze Cię :) Nasza historia kończy się tak samo :) CN16k Podobnie jak Ty nie zamierzam już więcej brać udziału w loterii. Jedno tylko chciałbym wiedzieć... Jak do cholery oni ustalają kogo zapraszają. Co ma na to wpływ. Z Twojego maila wynika, że data wysyłki DS ma znaczenie. Głowa do góry ! 

Napisano
Pociesze Cię Nasza historia kończy się tak samo CN16k Podobnie jak Ty nie zamierzam już więcej brać udziału w loterii. Jedno tylko chciałbym wiedzieć... Jak do cholery oni ustalają kogo zapraszają. Co ma na to wpływ. Z Twojego maila wynika, że data wysyłki DS ma znaczenie. Głowa do góry ! 

Nie pocieszyłeś mnie tym w żaden sposób…

Napisano
Witam,czy w mailu do ambasady zapytałaś po prostu czy Twoja sprawa trafiła do nich z KCC??adres e-mail wzięłaś ze strony ambasady? Mój numer cn 24xxx,ds wysłany we wrześniu i też cisza.Wolałabym już wiedzieć 

Ja mam cn 13k i Ds wysłany w sierpniu
Liczę jeszcze na decyzję EU o zakazie wstępu dla Rosjan może to jeszcze coś zmieni, ale chyba potrzebny cud

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...