Zetpi Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2021 Przed. Paszport ma byc wazny min 6 miesiecy podczas interview. W Twoim wypadku granica jest polowa stycznia.Wielkie Dzięk. To ważne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Justyna234 Napisano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2021 Z tego co wiem to ambasada w Warszawie akceptuje polskie dokumenty, ale jezeli ktos ma rozmowe np w Sztokholmie to ja rozumiem ze mam miec wszystko co po polsku przetlumaczone na angielski, i teraz pytanie: czy to jest tlumaczenie przysiegle, czy zwykle wystarczy? Cytuj
Xarthisius Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2021 7 hours ago, Justyna234 said: Z tego co wiem to ambasada w Warszawie akceptuje polskie dokumenty, ale jezeli ktos ma rozmowe np w Sztokholmie to ja rozumiem ze mam miec wszystko co po polsku przetlumaczone na angielski, i teraz pytanie: czy to jest tlumaczenie przysiegle, czy zwykle wystarczy? W Polsce tlumacz przysiegly to taki konglomerat tlumacza i notariusza. W innych krajach (np. US i z tego co widze w Szwecji) te funkcje sa odseparowane. Certified w "certified translation" dotyczy poswiadczenia, ze tlumaczenie jest wierne i pelne, a osoba, ktora je robi zna biegle oba jezyki. Nie chodzi w tym o to, zeby moc stosowac tlumaczenie + oryginalny dokument w jakichs czynnosciach prawnych. Takze nie potrzebujesz notaryzowac swoich tlumaczen. Jak to dokladnie wyglada w Szwecji, musisz sama wiedziec... 1 Cytuj
Zetpi Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2021 Priority Date to data wysłania formularza na loterię czy DS’a?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Xarthisius Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2021 40 minutes ago, Zetpi said: Priority Date to data wysłania formularza na loterię czy DS’a? Dla DV nie ma to pole wiekszego znaczenia. Mozesz wpisac 1 miesiaca kiedy zostales current. Cytuj
micham Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2021 o co chodzi z tym priority date ? gdzie się to wpisuje ? czy jutro w stanach jest jeszcze dzien roboczy czy swieto ? Wesołych wszystkim ! Cytuj
kzielu Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2021 13 minutes ago, micham said: o co chodzi z tym priority date ? gdzie się to wpisuje ? czy jutro w stanach jest jeszcze dzien roboczy czy swieto ? Wesołych wszystkim ! Teoretycznie roboczy, w praktyce swieto. Cytuj
Zetpi Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2021 o co chodzi z tym priority date ? gdzie się to wpisuje ? czy jutro w stanach jest jeszcze dzien roboczy czy swieto ? Wesołych wszystkim !Priority Date jest w formularzu w systemie GSS, w którym musimy się zarejestrować przed rozmową, żeby podać sposób odbioru naszego paszportu z przyznaną wizą. http://www.ustraveldocs.com/pl/en/I uzyskać numer UID. Trochę to mętne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Zetpi Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2021 [mention=120882]Zetpi[/mention] ile k masz nr? Ok. 10500. Oczywiście na razie u mnie cisza. Wybiegam naprzód. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi