Zetpi Napisano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Przed. Paszport ma byc wazny min 6 miesiecy podczas interview. W Twoim wypadku granica jest polowa stycznia.Wielkie Dzięk. To ważne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna234 Napisano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 Z tego co wiem to ambasada w Warszawie akceptuje polskie dokumenty, ale jezeli ktos ma rozmowe np w Sztokholmie to ja rozumiem ze mam miec wszystko co po polsku przetlumaczone na angielski, i teraz pytanie: czy to jest tlumaczenie przysiegle, czy zwykle wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 7 hours ago, Justyna234 said: Z tego co wiem to ambasada w Warszawie akceptuje polskie dokumenty, ale jezeli ktos ma rozmowe np w Sztokholmie to ja rozumiem ze mam miec wszystko co po polsku przetlumaczone na angielski, i teraz pytanie: czy to jest tlumaczenie przysiegle, czy zwykle wystarczy? W Polsce tlumacz przysiegly to taki konglomerat tlumacza i notariusza. W innych krajach (np. US i z tego co widze w Szwecji) te funkcje sa odseparowane. Certified w "certified translation" dotyczy poswiadczenia, ze tlumaczenie jest wierne i pelne, a osoba, ktora je robi zna biegle oba jezyki. Nie chodzi w tym o to, zeby moc stosowac tlumaczenie + oryginalny dokument w jakichs czynnosciach prawnych. Takze nie potrzebujesz notaryzowac swoich tlumaczen. Jak to dokladnie wyglada w Szwecji, musisz sama wiedziec... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zetpi Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Priority Date to data wysłania formularza na loterię czy DS’a?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 40 minutes ago, Zetpi said: Priority Date to data wysłania formularza na loterię czy DS’a? Dla DV nie ma to pole wiekszego znaczenia. Mozesz wpisac 1 miesiaca kiedy zostales current. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micham Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 o co chodzi z tym priority date ? gdzie się to wpisuje ? czy jutro w stanach jest jeszcze dzien roboczy czy swieto ? Wesołych wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 13 minutes ago, micham said: o co chodzi z tym priority date ? gdzie się to wpisuje ? czy jutro w stanach jest jeszcze dzien roboczy czy swieto ? Wesołych wszystkim ! Teoretycznie roboczy, w praktyce swieto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zetpi Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 o co chodzi z tym priority date ? gdzie się to wpisuje ? czy jutro w stanach jest jeszcze dzien roboczy czy swieto ? Wesołych wszystkim !Priority Date jest w formularzu w systemie GSS, w którym musimy się zarejestrować przed rozmową, żeby podać sposób odbioru naszego paszportu z przyznaną wizą. http://www.ustraveldocs.com/pl/en/I uzyskać numer UID. Trochę to mętne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micham Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 @Zetpi ile k masz nr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zetpi Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 [mention=120882]Zetpi[/mention] ile k masz nr? Ok. 10500. Oczywiście na razie u mnie cisza. Wybiegam naprzód. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi